Vandbakkelses-fastelavnsboller med cheesecake-creme

Der bliver ca 14-18 stk alt efter størrelse. Og de er virkelig lækre!!

 

Du skal bruge:


Vandbakkelser:


150 g. smør

1½ dl. vand

1 spsk. sukker

150 g. mel

3 æg (eller 4 hvis de er små)


Cheesecakecreme:


200 g. philadelphia ost

250 g. mascarpone

150 g. flormelis

2½ dl piskefløde

3 tsk.  vaniliesukker

saft fra en halv citron


Chokolade-glasur:


1 dl. piskefløde

100 g. mørk chokolade


En god jordbærmarmelade og ristede hasselnødder


Fremgangsmåde:


Vandbakkelser:


Kom sukker,vand og smør i en gryde og sæt det i kog. Kom mel i og pisk til dejen slipper gryden.

Tag gryden af varmen og lad det køle af i 3-5 min.

Tilsæt nu 1 æg af gangen og pisk helt vildt! Fortsæt til dejen er glat og smidig.

Kom dejen i tyl pose og sæt nogle klatter eller gør det med en ske.

Bages ved 200 grader i 20-25 min. Åbn ikke ovnen før de er lysebrune/brune på overfladen.


Cheesecakecreme:


Pisk fløden til skum.

Pisk de øvrige ingredienser sammen.

Pisk kortvarigt de to  ting sammen (15 sek)

Stil på køl til det skal i bollerne.

Når bollerne er afkølet fyldes de med en spsk jorcbærmarmelade og en stor klat creme med en ske med eller tyl  for et mere fint resultat.


Chokoladeglasur:


Varm fløden til kogepunktet og kom den hakkede chokolade i. Afkøl ved stuetemperatur i 20 min. og det er klar til at komme på bollerne. Drys med hakkede ristede hasselnødder.