Sprød æblekage med crumble

Denne kage har jeg gået og tænkt over i et par måneder. Carsten og jeg havde for flere år tilbage fået en mega god æblekage og jeg har gået og tænkt at jeg må prøve at se om jeg kan ramme opskriften. Det lykkedes næsten, men uanset, er den rigtig dejlig. Og skal helt sikkert spises lun med cremefraiche til. Vores venner fra Indien kom på besøg og synes de skulle have noget DANSK dessert og tænkte at denne godt kunne være en repræsentant sammen med jordbærrouladen her. Der er til ca 8-10 pers.

 

Du skal bruge:


Bund:


40 g. smør

170 g. sukker

2 æg

1½ dl. mælk

170 g. hvedemel

1 tsk. vaniljesukker

1 tsk. bagepulver

3-4 æbler (gerne syrlige, men alle kan bruges) med skræl og skåret i både

1 spsk. kanel


 Crumble:


100 g. smør

100 g. sukker

100 g. mel


Fremgangsmåde:


Bund:


Pisk æg og sukker til det er lyst og luftigt.

Smelt smør og tilsæt mælken.

Sigt melet, bagepulver og vaniliesukker i æggemassen. Kom også mælke/smør delen i.

Pisk kortvarigt til ensartet masse.

Kommes i bagepapirs-beklædt springform på ca. 23 cm. i diameter. Bages først uden æblerne i 10 min. ved 200 grader.

Herefter tages kagen ud og der kommes æblebåde, så bunden er helt dækket til, drys med kanel. Smuldre din crumble-dej på og bag den færdig i ovnen i ca  16-18 min., til crumble-dejen er gylden.

Server den lune æblekage med cremefraiche eller flødeskum til.


Crumble:


Sørg for smørret er blødt og ælt de 3 ingredienser sammen med fingrene.