Sommerkage med hasselnødder, cornflakes, hvid chokolade, hyldeblomstmousse og brombærmousse

Frisk og fløjsblød sommerkage du kun kan komme i godt humør af. Ca. til 6-8 personer

 

Du skal bruge:


Hasselnødde-cornflakes bund:


50 g. cornflakes, blended

50 g. ristede hasselnødder

35 g. smør

100 g. hvid chokolade (evt. mælkechokolade)


Hyldeblomstmousse:


 2 husblas

1 dl. konc. hyldeblomstsaft

1 hel æg, past.

10 g. rørsukker

2 dl piskefløde


Brombærmousse:


100 g. brombær

1 spsk. citronsaft

60 g. sukker

1 tsk vaniliesukker

200 ml piskefløde

2 husblas

Fremgangsmåde:


Bund:


Rist hasselnødder i ovn ved 180 grader i ca 5-7 min.

Rul dem i viskestykke, så det mest af skrællen kommer af.

Hak halvdelen groft og anden halvdel blendes fint i stavblender.

Stavblend cornflakes.

Smelt smør i gryde og smelt chokoladen blød i tallerken i microovn ca 30 sek.

Rør den bløde chokolade i den varm smør og rør til ensartet masse. Kom alle nødder og cornflakes ned i og rør.

Massen kommes i springform med diameter på ca 14-16 cm.( Kom evt plastikbånd rundt i kanten) pres det godt og stil på køl.


 Hyldeblomstmousse:


 Kom husblas i kold vand i godt 10 min.

Pisk det hele æg med sukkeret til det er lyst og luftigt.

Pisk fløden til let skum.

Varm hyldeblomstsaften til næste kogepunktet.

Kom husblas i saften og rør. Lad stå i 10 min.

Kom æggeblandingen i den nu stuetempererede hyldeblomstmousse.

Vend til sidst i flødeskummet. Hældes på bundes og stilles på køl i 2 timer eller i fryseren i 20 min.


Brombærmousse:


Kom husblas i koldt vand i 10 min.

Kom brombær i en gryde med citron, sukker og vaniliesukker. Kog i 5 min.

Sigt bærrene fra. Rør husblas i. Kom saften i en skål.

Pisk fløden til skum, ikke for stiv.

Start med at komme en stor skefuld skum i saften. Gentag to gange mere. Og til sidst resten af skummet i.

Vendes til ensartet masse.

Hældes ovenpå hyldeblomstmoussen. Sættes på køl i min. 2-4 timer.

Når mousserne har sat sig, tages kagen ud og den kan pyntes med spiselige stedmoderblomster og blåbær.