Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/enchokoholicsbekendelser.dk/public_html/wp-content/plugins/fresh-custom-code/bootstrap/pluginClass.php on line 65
Snickerskage - En Chokoholic´s Bekendelser
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/enchokoholicsbekendelser.dk/public_html/wp-content/plugins/fresh-custom-code/bootstrap/pluginClass.php on line 116

Snickerskage – den lette udgave

Denne kage er virkelig virkelig lækker. Det er den lette udgave med kondenseret mælk, der er kogt til karamel, så du ikke skal ud og temperere karamellen for den rigtige konsistens. Jeg brugte en 26 cm springform, men du kan bruge lige den form du ønsker, der er nogenlunde tilsvarende i størrelse.  Der er til ca. 10-14 personer. Det er en konfekt kage og ikke en kage man spiser flere stykker af, pga. dens sødme og fedme.

Som det fremgår af mit nr. 2 billede, så fik min kage lige et par minutter for meget i ovnen, så i opskriften har jeg reduceret i tiden, men hold øje med kagen de sidste 5 min. af bagetiden og så snart nålen der test-stikkes i kagen er ren, så er det ud med kagen, så den ikke bliver for hård i kanten.

 

Du skal bruge:


Lys bund:


200 g. smør

300 g. sukker

3 æg

230 g. hvedemel

1 tsk vaniljesukker

1 tsk bagepulver

200 g. salte peanuts


 Karamel:


1 ds. kondenseret mælk. Skal i gryde lige akkurat dækket med vand og koge/simre under låg i 4 timer.


Chokolade-låg:


½ dl. piskefløde

25 g. smør

230 g. mørk chokolade (jeg brugte 56% callebaut)

Fremgangsmåde:


Lys bund:


Tag smørret ud i god tid og lad det blive blødt/ få stuetemperatur (eller giv det 10 sek. i micro, hvis du har glemt det 😉 )

Pisk det bløde smør og sukker sammen i et minut.

Tilsæt æggene og pisk igen.

Kom de tørre ingredienser i og pisk igen, kom den faste dej ned i din smurte eller bagepapirs-beklædte form.

Kom peanuts på toppen og tryk dem ned i dejen, så ca halvdelen af dem stikker op.

Bages i ovenen ved 190 grader i ca 35 min. Husk at tjekke kagen efter de 25 min og igen efter 30 min. Alle ovne bager lidt forskelligt og måske skal din kage have lidt mindre eller mere end  min 😉 også hvis du ikke bruger nøjagtig samme form.

Når kagen kommer ud, lader du den afkøle i 10-20 min og derefter kommer du din karamel på.


Chokolade-top:


Hak chokoladen mellemgroft.

Varm fløde og smør til kogepunkt.

Kom gryden af varmen og kom den hakkede chokolade i, rør et godt stykke tid, til det er en blank chokoladesovs.

Fordel på kagen og stil køligt.

Jeg pyntede kagen med 20 g. lys mælkechoklade, jeg havde smeltet og kommet i lille sprøjtepose, klippet et lille bitte hul og lavet striber med det samt lidt peanuts på.

Kagen er klar til servering, når chokolade-låget er tørret op, det varer ca 1 time i køleskabet.