Små chokoladekager med mørk og hvid chokolademousse/creme

Disse små herligheder må bare prøves, de er lækre, delikate og passer perfekt til et kaffebord eller dessert tapas. Denne var den 2. af vores nytårs-dessert tapas. Der bliver ca 15 kager af en diameter på ca 5-6 cm.

 

Du skal bruge:


Chokoladekager:


40 g. smør

80 g. rørsukker

1/4 tsk. bagepulver

40 g. hvedemel

20 g. kakao

50 g mørk chokolade, smeltet

1 æg, str. large

1 tsk. instant kaffe


Mørk og hvid Chokolade-mousse/creme :


100 g. mørk chokolade

100 g hvid chokolade

2,5 dl. piskefløde

2 past. æggeblommer

3 past. æggehvider

1 tsk. marizena

1 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde:


Chokoladekager:


Smelt smørret i gryden.

Hak chokoladen fint, og kom den op i den varme smør og rør til ensartet masse, tilsæt instant kaffe og rør rundt til det hele er smeltet godt sammen.

Pisk æg og rørsukker til lys luftig masse.

Vend ægge-delen i chokoladen-delen.

Kom de tørre dele sammen og sigt det ned i den våde del.

Vend det godt sammen.

Kom dejen ned i smørsmurt fast muffinform UDEN papirsforme i. Jeg har en slip-let med 12 små huller med en diameter på ca 5,5 cm i diameter. Disse skal kun have ca 1½ spsk. dej ned i hvert hul. Når du smører formen med smør, vil kagerne nemt slippe, når de er kølet lidt af.

Bages i ca. 10 min. ved 175 grader. Kagen er færdig når du kan stikke en madnål ned i kagen og der ikke hænger flydende dej på den, der må gerne være fugtige “krummer” på nålen, men ikke flydende dej. Kagen her må gerne være en smule fugtig i det, den bliver lidt kedelig og tør, hvis den får for meget.


 Mørk og hvid chokolade-mousse/creme:


Pisk æggehviderne stive.

Pisk fløden til let skum.

Hak chokoladen fint og smelt først den mørke chokolade i  en kop i microovnen (ca 1 min. evt mere alt efter hvor kraftigt din microovn varmer, rør i chokoladen ca hver 20. sekund.).

Tag nu 1 past. æggeblomme og rør i din smeltede chokolade. Køl ned i 2 min. Tag halvdelen af din flødeskum og vend i din chokolade-del. Til sidst tag halvdelen af dine stive æggehvider og vend i din chokolade-fløde-del. Kom din mørke chokolade mousse i en sprøjtepose med rundt hul og kom på køl. Nu gentager du denne proces med den hvide chokolade.

Jeg gjorde så den fejl, at jeg ikke lod min smeltede hvide chokolade køle ned i 2 min. og min mousse skilte. I stedet for at smide det ud, tænkte jeg, at den måske kunne redes, ved at varme den skilte mousse op med marizena i en gryde, så det blev en creme i stedet for. Jeg tilføjede lidt vaniljepulver til cremen og varmede den op i ca 2-3 min ved middelvarme og rørte med piskeris imens.

HVIS din hvide chokolademousse IKKE skiller, skal du bare bruge den som den er og springe marizena og vaniljepulver-delen over, men hvis den skiller, så kan du altså rede den eller omkonvertere den til en creme i stedet for en mousse. Kom din hvide chokolademousse/creme i sprøjtepose og kom på køl.

På det første af billederne har jeg kommet mine 2 mousser i hver deres sprøjtepose med rundt hul og kommet de 2 poser SAMMEN i en 3. sprøjtepose med M1 tyl. Så får du den effekt med 2 farver i ‘en.  På nr. 2 billede er der først  sprøjtet den hvide creme ud på kagen og dernæst sprøjtet med den mørke rundt om og ovenpå.

Pynt med bær, krymmel eller hvad du lige har, der vil klæde den lille kage.