Rice Krispie-kager med blåbærmousse

Min 3. og sidste dessert nytårsaften. Denne bund er simpelthen for knasende og krispi og må prøves i mange flere varianter.  Den friske blåbærmousse klæder den søde krispi bund rigtig godt. Næste gang kunne jeg godt finde på at komme noget karamel på. Der bliver ca 12 små kager .

 

Du skal bruge:


Rice Krispie-bunde:


2o0 g. hakket lys chokolade

50 g. ristede hasselnødder

50 g. ristede mandler

50 g. Rice krispie

1 knivspids salt


Blåbærmousse:


3 blade husblas

200 g blåbær

2 tsk. vaniljesukker

70 g. rørsukker

3 dl. piskefløde


Pynt:


60 g. hvid chokolade og 12 blåbær

Fremgangsmåde:


Rice Krispie-bunde:


Rist hasselnødder og mandler i ovnen ved 200 grader i 8-10 min.

Rul hasselnødderne i viskestykke, så skallen smuldres af.

Hak dem alle fint.

Smelt chokolade i microovnen, husk at rør i chokoladen hyppigt.

Kom nødderne og Rice Krispie op i den smeltede chokolade med den lille smule salt og vend rundt.

Kom massen ud på et stort stykke bagepapir, som ligger på et stort skærebræt og lig dernæst et tilsvarende stykke bagepapir ovenpå, rul massen ud med kagerulle til den er ca. 1 cm. tyk.

Stil koldt, så den stivner i ca 12-15 min. Herefter kan du med en kageudstikker, stikke det antal cirkler ud, som du skal bruge.

Stil på køl igen til du har moussen klar, kan sagtens laves et par dage i forvejen.


Blåbærmousse:


Kom husblas i koldt vand i 10 min.

Kom blåbær, vaniljesukker og sukker i en gryde med låg og lad simre i 5 min.

Stavblend herefter bærrene og kom dem i en si over en skål og pres sien for alt saften.

Vrid husblasen for vand og kom den op til den varme blåbærsaft, rør rundt og lad den afkøle til stuetemperatur.

Pisk fløden til meget let skum. Kom en god skefuld skum over i blåbærsovsen. Gentag et par gange og du kan vende resten af skummet over i hindbær-delen med en dejskraber.

Kom skummet over i sprøjtepose og fyld en silikone halvkugleform med en diameter på 5 cm. 

Stil på frys i 2-3 timer, til moussen er helt frossen og er nemt kan vendes ud af formen.


Pynt:


Tegn 12 blomster på et stykke bagepapir, vend papiret om.

Smelt den hvide chokolade i en kop i microovn.

Kom den smeltede chokolade chokolade i en lille sprøjtepose med en lille bitte hul og sprøjt ud på dine tegnede blomster.

Lad chokoladen stivne på køl og de kan tages af og ligges på din kage. Kom blålær i midten af din blomst.