Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/enchokoholicsbekendelser.dk/public_html/wp-content/plugins/fresh-custom-code/bootstrap/pluginClass.php on line 65
Rabarber islagkage - En Chokoholic´s Bekendelser
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/enchokoholicsbekendelser.dk/public_html/wp-content/plugins/fresh-custom-code/bootstrap/pluginClass.php on line 116

Rabarber islagkage

Skulle have min søde barndomsveninde på besøg. Og jeg ville som altid gerne have en sød ting at servere. Vejret var sommer, min rabarber var klar til at blive plukket og is ville være både nemt og oplagt i varmen. Jeg biksede derfor denne lækre friske islagkage sammen. Det er min helt egen opskrift og den er virkelig lækker 😀

Der er til ca 8 personer.

 

Du skal bruge:


Mandel-chokolade-bund:


2 æggehvider

100 g. sukker

100 g. hakkede mandler

100 g. mørk hakket chokolade


Rabarber is:


400 g. rabarber

1 spsk. citronsaft

1 1/4 dl. vand

200 g. rørsukker

2 æggeblommer

40 g. rørsukker

3 tsk. vaniliesukker

2 dl. piskefløde


Fremgangsmåde:


Mandelbund:


Pisk æggehvider stive og tilsæt sukker til kridhvid masse. Pisk gerne 3-4 min.

Vend de hakkede mandler og hakket chokolade i marengsen.

Fordel i bunden af en bagepapirs-beklædt springform på 19 cm. i diameter og smør gerne kanterne med smør/olie, så slipper bunden bedre når du skal have is-lagkagen ud af springformen.

Bages ved 170 grader i ca 25 min. Lad bunden køle helt af.


 Rabarber is:


Skær dine rabarber i ca 1 cm. tykke stykker og kom dem op i en gryde sammen med citron, vand og 200 g. rørsukker. Kog rabarberne møre i ca. 10 min. Kom din kompot over i en si og pres alt saften ud. Lad saften køle en smule af.

Pisk fløden til skum.

Pisk æggeblommer hvide og skummende med sukker og vaniljesukker.

Kom din rabarbersaft over i dine piskede æggeblommer og vend rundt. (Da du kun bruger saften til din is, vil du have den dejligste rabarber-kompot tilbage, som du kan bruge til alt muligt, marmelade, kager, smoothies, kun fantasien sætter grænser.)

Kom flødeskummet over i også og vend rund med dejskraber. Du kan blive ved til ismassen har en ensfarvet lyserød farve eller du kan vende det så du har swirl effekt i isen, ligesom jeg havde.

Kom is-massen ovenpå din afkølede mandelbund og stil på frys med det samme i minimum 4-5 timer.

MUMS og velbekomme