Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/enchokoholicsbekendelser.dk/public_html/wp-content/plugins/fresh-custom-code/bootstrap/pluginClass.php on line 65
Nu skal det være!.... - En Chokoholic´s Bekendelser
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/enchokoholicsbekendelser.dk/public_html/wp-content/plugins/fresh-custom-code/bootstrap/pluginClass.php on line 116

Nu skal det være!….

5 uger er der gået, siden jeg sidst skrev!! Det er længe. Forklaringen ligger i et fyldt hoved, en fyldt kalender og en priortering et andet sted. Efter vi kom hjem fra efterårsferie, har mine weekender være brugt på arbejde på sygehuset, afholdt to stk 40 års fødselsdage herhjemme, ‘en for forældre, ‘en for Carsten og gutterne, været til julefrokost, været til julehygge-dag og en fødselsdag ud af huset.  Og mine hverdagsfri er gået med at være husmor (gøre rent, ordne vasketøj mm), forberede fødselsdage, broderet og sovet.

Og så har jeg spist!!! Spist ALT FOR MEGET mad og alt for meget kage. Derfor har jeg den sidste månedes tid, mentalt gået og sat mig for, at nu skal jeg have vendt mine usunde vaner. Den mentale del har jeg egentlig brugt en del energi på. For, for mig er mad og kage en kæmpe del af mit liv. Det er det jo for de fleste (i hvert fald mad) Men jeg glæder mig vitterligt til næste gang jeg skal spise og jeg spiser primært for at nyde, og sekundært for at blive mæt. Dvs. smør, mayonaise, fløde, cremefraiche, alt med en høj fedtprocent ELSKER jeg, derudover er der jo min elskede chokolade, mit sukker. Mit fix!

“Problemet” er at jeg på 11 år har taget 11 kg på. Godt og vel. Faktisk er det 20% af min egen kropsvægt jeg har taget på. Og de sidste 5-6 kg er kommet siden jeg startede min lille kageblog her. Da Carsten og jeg blev kærester for 11 år siden vejede jeg 50 kg. Så fik jeg børn og har ligget på ca 55 kg siden. Så startede jeg min kageblog i februar og nu vejer jeg 61,5 kg. Det sagde vægten i morges!!!  (mandags) Hvis jeg ikke bryder den stigning jeg er i gang med, så tør jeg ikke tænke på hvornår det stopper. Og ja så kan man spørge sig: er det nu et problem ,at man har lidt ekstra på sidebenene?? Nææ det er det ikke. Men det er jo forskelligt hvor vi har det bedst og nu har jeg også et cholesterol-tal der er for højt, som jeg bliver nødt til at skænke en tanke. For i forbindelse med mit arbejde, ser jeg lidt for tit hvordan man ender, når man ikke passer på sig selv og lytter til de tal der bliver målt på….

Her er et billede af mig taget 2 måneder før jeg møder Carsten. 28 år gammel. Jeg har rent faktisk også et billede af mig selv i en selvsamme bikini taget for nylig, kun for at sammenligne. For min egen skyld. Dette billede poster jeg ikke, fordi jeg ikke er særlig stolt af det og fordi jeg synes det er mega grænseoverskridende at gøre. Det er nemmere at poste et “gammelt” billede og et billede hvor man ikke har noget at “skjule” 😉 Når jeg til maj forhåbentlig har nået mit mål på 55 kg, kan det være jeg ligger et før/efter billede ud, nu må vi se 😀

DERFOR: NU skal det være!

Jeg har gjort mig mange overvejelser om hvordan, hvornår, hvor meget , hvor lidt osv.  At starte med sundere livsstil i december er måske dumt! Men det er nu, at jeg kan mærke motivationen er i top, og så er det nu man skal gøre det.

Jeg har ikke tænkt mig at leve i “kage-cølibat” i december pga. dette, men jeg har tænkt mig at skære det ned på et absolut minimum.

Jeg har tænkt meget over, hvordan jeg skal nå mit mål. Jeg skal først og fremmest blive mæt af det jeg spiser, så den søde appetit ikke kommer så tit, derudover skal der være plads til lidt forkælelse indimellem. Derfor valgte jeg at booke en madplan på nettet lavet af en diætist. Madplanen er indrettet helt efter mig og min højde, vægt, aktivitetsniveau, tid til madlavning mm.

Mit mål er at komme ned på 55 kg igen inden Maj måned 2018. 

Et eller andet sted, ønsker jeg jo, at kunne leve mere fedtfattigt generelt, så der netop er plads til kage-udskejelser uden at vægten og cholesterol-tallet stiger helt vildt. Så jeg er ikke på diæt, jeg er ved at øve mig i en sundere livsstil. Herhjemme siger vi til pigerne, de dage jeg spiser anderledes end dem, at Mor trænger til at være mere sund i en periode og måske det så smitter af, så det bliver mere integreret i vores allesammens mad på sigt. En ting er i hvert fald sikker: Jeg skal ikke tage både flødesovsen og den højbelagte panerede fiskefillet fra mig selv og mine piger på samme tid.

I første omgang er det kun kosten jeg fokuserer på. Når jeg så er kommet ind i godt rul med dette, begynder jeg er komme lidt motion og styrketræning på. At tabe 6½ kg bliver for mig noget af en udfordring, da jeg ved, at jeg SKAL spise MINDRE kage og slik end jeg plejer og samtidig skære ned på den daglige fedt, som jeg også elsker . Jeg skal ligge min “kage-blog” lidt på hylden (IKKE HELT) og det gør faktisk lidt “ondt”.

Men jeg er motiveret og jeg vil have, det SKAL lykkedes. Hvor der er vilje, er der vej. Så nu skal jeg vise mig selv, at jeg godt kan! I holdes opdateret løbende 🙂

 

Efterlad en kommentar%d bloggers like this: