Nøddemazarin-tærte

Denne kage blev til, da jeg skulle til polterabend og havde meldt mig på kage-fronten. Har tit stået ved bageren og savlet over denne type kage, men køber den sjældent, da jeg oftest ender med en kage der er creme, mousse eller anden form for  skum på. Hvis jeg da ikke ender med at bage noget selv.  Der er til ca. 10-12 personer i denne kage.

 

Du skal bruge:


Mørdej:


100 g. smør i små tern

90 g. flormelis

220 g. mel

1 æg


Mazarin-fyld:


190 g. marcipan

150 g. rørsukker

1½ æg

110 g. blødt smør

45 g. hvedemel

2 tsk. vaniljesukker


Nødde topping:


180 g. ristede hasselnødder

½ dl. piskefløde

70 g. smør

50 g. brun farin

60 g. rørsukker

1½ spsk. honning

ca 80 g. mørk chokolade


Fremgangsmåde:


Mørdej:


 Bland mel, flormelis og smørret med fingrene.

Tilsæt ægget og saml dejen, lad være at ælte dejen. Kun saml den og stil den på køl (så bliver den nemmere at rulle ud lidt senere. Ca 20-30 min. på køl )

Det er nemmest at rulle ud mellem 2 stykker bagepapir. Ligges i tærteform på ca 26 cm. i diameter. Forbag den ved 180 grader i 8 min. Tag den ud.


Mazarinfyld:


Bland alle delene i en skål og mas det ensartet med fingerne.

Kom mazarin-fyldet ned på mørdejsbunden og fordel jævnt.

Bages ved 180 grader i 15 min. Til den er let gylden.


Nødde topping:


Rist nødderne i ca 8 min ved 180 %, til skallen begynder at krakelere. Smuldre skallen af ved at ligge dem i viskestykke, luk med samme viskestykke og rul henover bordet. Ikke alle nødder kan man få helt fri alle skallerne, det gør ikke noget.

Hak dem dem herefter groft.

Varm fløde, smør, honning og sukker i en gryde. Lad det koge et minut under omrøring.

Tilsæt de hakkede nødder og hæld over din tærte. Bag færdig i ca. 6 min. Til den får en flot gylden farve og tag den af varmen.

Kom chokoladen i en kop og varm af 10 sek. i microbølgeovn og rør til ensartet chokoladesovs. Hæld på tærten, enten i kanten rundt eller lav kruseduller ved at komme i sprøjte/frysepose og klip lille hul og pres chokoladen ud i tynde striber.