Nøddekage med karamel og havtornmousse

Frisk og lækker kage. Smagen er havtorn er uimodståelig! Der er til ca 8 pers.

Du skal bruge:


Nøddebund:


40 g.  hasselnødder

50 g. mandler

30 g. pistacienødder

3 æggehvider

115 g. rørsukker

1 spsk. hvedemel

Karamel:

1 ds. kondenseret mælk

80 g. brun farin

80 g. smør


Havtornmousse:


 3 husblas

2 dl. piskefløde

1 dl. creme fraiche 18% procent

80 g. sukker

250 g  havtorn


Pynt: hvide og gule marengskys med spiseligt guldstøv



Fremgangsmåde:


Nøddebund:


Rist dine nødder på pande og hak dem herefter mellemgroft.

Pisk dine hvider stive med sukkeret.

Vend nødderne og melet i marengsen.

Kom halvdelen af din nøddemarengs i en ca 18 cm. stor springform og bag ved 180 grader i ca 14 min.

Karamel:

Kom alle 3 ting i en gryde og kog op, mens du KONSTANT rører til den får en brunlig og lidt fastere konsistens, ca 5-7 min.

Tag den bagte bund ud efter de 14 min. og hæld halvdelen af din karamel på bunden samt sidste del af din marengs på karamellen og bages igen ved 180 grader i ca 14 min.

Køles herefter ned.


 Havtornmousse:


Kom husblas i kold vand i 10 min.

Pisk fløden til let skum.

Havtorn og sukker kommes i gryde og  simrer/koger i ca.  3-4 min.

Si saften fri fra havtorn-bærene. Rør husblas i den varme havtorn-saft. Lad den blive stuetemperatur.

Kom 1 skefuld cremefraiche i saften og gentag et par gange. Gør det samme med flødeskummet.

Vend det til ensartet mousse. Kom moussen på den afkølede nøddebund og stil på køl i mindst 3 timer.