Nøddekage med karamel og citronmousse

Meget lækker frisk kage og selvom det er en af mine få kager uden chokolade, så er den meget anbefalelsesværdig 🙂

Der er til ca 8 pers.

Du skal bruge:


Nøddebund:


40 g.  hasselnødder

50 g. mandler

30 g. pistacienødder

3 æggehvider

115 g. rørsukker

1 spsk. hvedemel

Karamel:

1 ds. kondenseret mælk

80 g. brun farin

80 g. smør


Citronmousse:


 3 husblas

2 dl. piskefløde

1 dl. creme fraiche 18% procent

80 g. sukker

½ dl. citronsaft (svarer til c 2-3 citroner)

 revet skal fra 1 citron


Lys lagkagebund:


25 g. hvedemel

25 g. sukker

½ dl. æggehvide

1/4 dl. æggeblommer

20 g. smør

1 tsk. vaniliesukker

revet skal fra 1 citron


Pynt:


20 g. hakket hvid chokolade vendt i spiseligt guldstøv

karamel rester

hortensia blomster


Fremgangsmåde:


Nøddebund:


Rist dine nødder på pande og hak dem herefter mellemgroft.

Pisk dine hvider stive med sukkeret.

Vend nødderne og melet i marengsen.

Kom halvdelen af din nøddemarengs i en ca 18 cm. stor springform og bag ved 180 grader i ca 14 min.

Karamel:

Kom alle 3 ting i en gryde og kog op, mens du KONSTANT rører til den får en brunlig og lidt fastere konsistens, ca 5-7 min.

Tag den bagte bund ud efter de 14 min. og hæld halvdelen af din karamel på bunden samt sidste del af din marengs på karamellen og bages igen ved 180 grader i ca 14 min.

Køles herefter ned.


 Citronmousse:


Kom husblas i kold vand i 10 min.

Pisk fløden til let skum.

Citronsaft og skal varmes op til kogepunkt, sukker kommes i og husblas røres i. Tag den væk fra varmen.

Kom 1 skefuld cremefraiche i citronsaften.

Gentag et par gange og til sidst alt cremefraichen.

Vend det med flødeskummet til ensartet mousse. Kom halvdelen af moussen på den afkølede nøddebund og stil på køl.


Lys lagkagebund:


Smelt smør og afkøl.

Pisk æggeblommer og sukker luftigt.

Pisk æggehviderne stive.

Sigt de tørre ingredienser i æggeblomme delen og kom også det smeltede smør ned i og rør.

Vend denne del med æggehviderne. Tilsæt den revne citronskal

Kom i springform på samme størrelse som nøddebunden. Bages ved 200 grader i ca 10-12 min.

Køl den ned og kom den ovenpå citronmoussen. Kom herefter den anden halvdel af citronmoussen ovenpå lagkagebunden.

Stil på køl i minimum 3-4 timer. Pynt som du lyster 🙂