Mazarintærter med kaffe-nougat-chokoladecreme

Fabelagtige små tærter med en creme “to die for”. En klar personlig favorit. Opskriften giver ca. 10 små tærter.

 

Du skal bruge:


Mørdej:


65 g. blødt smør

35 g. flormelis

125 g. mel

1 lille æg  (eller et halvt stort æg)


Mazarin-fyld:


100 g. marcipan

70 g. sukker

1 æg

40 g. grofthakkede mandler


Kaffe-nougat-chokoladecreme:


2 dl. piskefløde

1½ tsk. instant kaffe

50 g. nougat

100 g. mørk chokolade


Fremgangsmåde:


Mørdej:


Bland mel, flormelis og det bløde smør med fingrene.

Tilsæt ægget og saml dejen, lad være at ælte dejen. Kun saml den og stil den på køl (så bliver den nemmere at rulle ud lidt senere. Ca 30-40 min. på køl )

Det er nemmest at rulle ud mellem 2 stykker bagepapir. Jeg brugte små runde forme på en diameter på 6 cm. (Kan købes i kunstogkøkkentøj.dk og hedder flanforme).  Har du ikke små forme, kan du sagtens lave tærten i en større form, du skal dog påregne lidt længere bagetid.

Tag en udstikker eller stort glas hvor diameteren er et par cm. større end formen og stik cirkler ud og kom op i de runde forme.

Stik med gaffel i bunden. Kom mazarin-fyldet op i, en god spiseskefuld i hver.

Bages ved 180 grader i 10-15 min. Til de er let gyldne. Køles af.


Mazarinfyld:


Bland alle delene i en skål og mas dejen ensartet med fingerne.


Kaffe-nougat-chokoladecreme:


Varm fløden til kogepunktet og kom først instant kaffe i. Rør rundt til det er en kaffefløde.

Sluk for varmen og kom den hakkede chokolade i og nougaten i. Rør til helt ensartet masse.

Afkøl 2 timer i kølskab og pisk det til skum ca. 30 sek. (det skal være helt køleskabskoldt) Ikke længere, da det ellers vil gryne. Dette går dog ikke ud over smagen, men konsistensen.

Kom cremen i sprøjtepose med den tyl man ønsker og når mazarintærterne er helt afkølet, sprøjtes der godt med creme på og der pyntes med bær. Som billederne viser, kan man pynte lidt forskelligt 🙂

Den opmærksomme læser vil ligge mærke til at der stikker lidt hvidt creme ud under den brune creme på en af tærterne og dette skyldes, at jeg havde en rest konditor-creme fra en anden kage jeg havde lavet, som jeg supplerede op med. Dette er dog slet ikke nødvendigt. De smager helt vidunderlige også uden den hvide creme.