Marcipantærte med brombær og hindbær

Dejlig bærtærte som skal spises en sommeraften på terrassen. Til ca. 10-12 personer

 

Du skal bruge:


Mørdej:


125 g. blødt smør

2 spsk. sukker

200 g. mel

1 æggeblomme


Marcipan-fyld:


200 g. marcipan

150 g. flormelis

2 æg

100 g. hakkede mandler

30 g. hvedemel

1 tsk. vaniliesukker

75 g. smør


125 g. brombær og 125 g. hindbær


Fremgangsmåde:


Mørdej:


 Bland mel og sukker. Smuldre smør i med fingrene.

Tilsæt ægget og saml dejen, lad være at ælte dejen. Kun saml den og stil den på køl (så bliver den nemmere at rulle ud lidt senere. Ca 30-40 min. på køl )

Det er nemmest at rulle ud mellem 2 stykker bagepapir. Ligges i aflang tærteform på ca 30 cm.


Marcipanfyld:


Bland alle delene i en skål og mas det ensartet med fingerne.

Fyld din mørdejsbund helt op med marcipanmassen og fordel dine bær på tærten, tryk dem ned i massen, så kun halvdelen af dine bær titter op.

Bages i 35 min ved 200 grader. Serveres med creme fraiche til.