Marcipankage med jordbærmousse

Denne kage blev til, fordi jeg skulle besøge min veninde i Århus og vi skulle hygge. Havde lyst til at tage noget med til desserten og havde længe haft lyst til kombinationen af jordbær og marcipan. Så resultatet blev denne. Den kan sagtens anbefales 🙂 Der er til ca. 6 personer og den kræver springform på 12 cm. i diameter og har man kun en stor på nogle af 20 cm, skal man blot gange opskriften med 2.

 

Du skal bruge:


Marcipankage:


50 g. hakket hvid chokolade

60 g. smør

40 g. rørsukker

1 æg

25 g. hvedemel

90 g. marcipan


 Jordbærmousse:


200 g. jordbær

80 g. sukker

1 tsk. vaniliesukker

2 dl. piskefløde

2 husblas


 Chokolade-top:


70 ml. piskefløde

100 g. mørk chokolade

20 g. glukosesirup, kan undlades


Fremgangsmåde:


Marcipankage:


Smelt smør i gryde. Tag gryden af varmen.

Kom den hakkede chokolade op i den varme smør og rør til ensartet chokoladesovs.

Pisk æg og sukker sammen i et par min.

Kom den hvide “chokoladesovs” i æggeblandingen og vend sammen.

Sigt melet i og vend til ensartet masse.

Riv marcipanen groft og vend i dejen.

Kom halvdelen af dejen i smørsmurt springform på 12 cm i diameter. Du skal bage af 2 omgange hvis du ikke har 2 springforme.

Bages ved ca. 15-18 min ved 180 grader. Når de er let gyldne er de færdige, evt stik med madnål, der skal ikke hænge dej på.


Jordbærmousse:


Kom husblas i koldt vand i 10 min.

Kom bær, sukker og vaniljesukker i en gryde med låg og lad koge/simre i 10 min.

Blend i stavblender.

Vrid alt saftehusblassen for vand og kom den op til den varme saft, rør rundt og lad den få stuetemperatur.

Pisk fløden til en blød skum. Kom en god skefuld skum over i jordbær-saften. Gentag et par gange og du kan vende resten af skummet over i saft-delen med en dejskraber.

I springformen løsnes den første bund fra kanten og der kommes kageplast hele vejen rundt.

Hæld halvdelen af din jordbærmousse på bunden og sæt den på frys i 20 min, så den når at stivne (sætte sig) en smule, da den skal være klar til at bære vægten fra den næste bund og omgang jordbærmousse.

Efter de ca 20 min. gentager du og sætter på frys igen i 1 time. Så når den at sætte sig helt og du kan komme den lune chokolade-topping på.


Chokoladetop:


Lun fløden til næsten kogepunktet og hak chokoladen fint.

Kom den hakkede chokolade  op i  den varme fløde. Tilsæt glukose sirup og rør til ensartet tyk chokoladesovs. Hæld den på kagen.

Pynt med kyskager, krymmel, bær eller hvad du synes ser pænt og indbydende ud.