Mandel-cookie med chokolade-solbær ganache og brombærmousse

Meget lækker og luksus Cookie-kage. Perfekt som en dessert. Passer til 10-12 personer.

 

Du skal bruge:


Cookie-kage:


150 g. blødt smør

150 g. sukker

130 g. brun farin

½ tsk. salt

75 g. mandelmel (hvis man ikke har mandelmel, så blend 75. g. mandler til mel)

75 g. hakkede mandler

75 g. hvedemel

90 g mørk chokolade, hakket

2 æg


Chokolade-solbær ganache:


 1 husblas

220 g. mælkechokolade

250 g. solbær (frosne) (alternativt frosne kirsebær eller andre bær)

1 spsk. vand


Brombærmousse:


250 g. brombær

90 g. sukker

2 tsk vaniliesukker

250 ml piskefløde

2½ husblas

Fremgangsmåde:


Cookie:


Pisk sukker, brun farin og smør til luftig og lys masse.

Pisk æggene i et af gangen.

Vend salt, mel, mandelmel, hakkede mandler og hakket chokolde i til ensartet cookiedej.

Fordel dejen i en 26 cm. springform med bagepapir i bunden.

Bages ved 200 grader i ca 20 min.


 Chokolade-solbær ganache:


Kom husblas i kold vand i 10 min.

Kom de frosne bær i en gryde med vand. Kog det op i 3 min.

Sigt bærene i en si, pres på bærrene, for at få den sidste saft med. Rør husblas i.

Smelt hakket lys chokolade i micro-ovn.

Kom den varme saft over den smeltede chokolade og rør til helt ensartet masse.

Når kagen er afkølet, hælder du ganachen på. Stilles på køl i ca 1-2 timer. Imens laver du mousse.


Brombærmousse:


Kom husblas i koldt vand i 10 min.

Kom brombær i en gryde med sukker og vaniliesukker. Kog i 3 min.

Sigt bærrene fra. Rør husblas i. Kom saften i en skål.

Pisk fløden til skum, ikke for stiv.

Start med at komme en stor skefuld skum i saften. Gentag to gange mere. Og til sidst resten af skummet i.

Vendes til ensartet masse.

Hældes i halvkugle silikone forme i den størrelse man ønsker. Sættes på frys i min. 4 timer.

Når chokoladeganachen har sat sig og moussen er frosset, vender man halvkuglerne ud af silikoneformen og de placeres efter ønske på kagen. Hvis man lige som jeg, har noget karamel til at stå, kan man pynte med det. Man kan også  pynte med hakket chokolade vendt i spiseligt sølvstøv eller pynte med bær.