Lemoncurd cupcakes med italiensk marengs

Der bliver mellem 25-30 mini cupcakes eller 10 alm. størrelse ud af denne opskrift. De er så forførende friske og lækre. Det bliver helt sikkert en genganger i vores lille hjem 🙂 Opskriften er delvis fra kagekonenskager.dk

PS. start med at lave lemoncurden først. Evt. køb den færdigt på glas.

 

Du skal bruge:


Cupcakes:


1½ dl. mel

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljesukker

1 dl. sukker

50 g. smeltet smør

½ dl. tykmælk/A 38

1 æg

saft og skal fra 1 citron


Lemoncurd:


1 æg

1 dl. citronsaft

skal fra 1 citron

70 g smør

100 g. sukker


Italiensk marengs:


170 g. sukker

½ dl. vand

75 g. past. æggehvider


Fremgangsmåde:


Cupcakes:


Bland mel, vaniljesukker, bagepulver i en skål.

Pisk smør og sukker luftigt.

Pisk ægget i.

Kom tykmælk og citronsaft/skal ned til blandingen.

Sigt de tørre ting ned i.

Fyld kun 1 teske dej i mini muffinforme og dernæst en teske lemoncurd i og kom igen 1-2 teskeer dej ovenpå lemoncurden.

Bages ved 200 grader i ca. 12 min. De skal være let gyldne på toppen.


Lemoncurd:


Citronsaft- og skal, æg og sukker røres i en gryde under middelvarme til det begynder at tykne lidt.

Kom kold smør i tern i den varme creme og pisk til det tykner endnu mere.

Når det har konsistens som en vaniliecreme, tages den af varmen og stilles på køl.


Italiensk marengs:


Bland de 150 g. af sukkeret med vandet i en gryde.

Kog det op til 115 grader. Det tager c 5-7 min.

Piske æggehviderne stive med de sidste 20 g. sukker.

Når siruppen er 115 grader, hælder du det i en tynd stråle ned til dine stive æggehvider og pisker i ca 10 min, til marengsen er sej og kan holde en top helt stiv, uden af falde sammen.

Kom din marengs i en sprøjtepose med den ønskede tyl og pynt dine mini cupcakes.

Har du en brænder, giver du dem få sekunder, så de får det gyldne, svedne look. Ellers kan de sagtens spises uden 😉