Lagkage med solbærmousse og chokolademousse

Virkelig dejlig lagkage med frisk spil mellem blødt og sprødt og frisk og sødt. Passer til ca. 8-12 personer.

Du skal bruge:


Kiksebund:


100 g. smør

250 g digestivekiks

1/4 tsk. salt

2 spsk. brun farin

2½ spsk. kakao


Mælkechokolade-mousse:


 2 husblas

200 g. mælkechokolade

2½ dl. piskefløde

2 æggeblommer


Mørk lagkagebund:


45 g. hvedemel

1 æg

50 g. sukker

1 spsk. kakao

1 tsk. bagepulver


Solbærmousse:


1 ½ dl. konc. solbærsaft, købt færdig med sukker

3 husblas

2 ½ dl. piskefløde


Fremgangsmåde:


Kiksebund:


Smelt smørret i gryde.

Knus kiks i stavblender

Kom brun farin, kakao, salt og knuste kiks ned i det smeltede smør og rør godt rundt.

Kom kiksemassen ned i springform på ca 20 cm. Pres det godt sammen. Stil på køl.


 Mælkechokolade-mousse:


Kom husblas i kold vand i 10 min.

Pisk fløden til let skum.

Smelt chokoladen i microovn, ca 15 sek. af gangen og se til det. gentag til det er helt smeltet.

Rør æggeblommer og chokolade sammen og kom husblas ned til den varme chokolademasse.

Kom en spsk. flødeskum ned i.

Gentag et par gange og til sidst alt flødeskummet. Vend med dejskraber til ensartet mousse. Kom moussen på kiksebunden og stil på køl.


Mørk lagkagebund:


Pisk æg og sukker luftigt.

Sigt de tørre ingredienser i.

Vend med dejskraber.

Kom i springform på samme størrelse som kiksebunden. Bages ved 230 grader i 5 min. Køl den ned og kom den ovenpå chokolademoussen.


Kom husblas i koldt vand i 10 min.

Varm solbærsaften op til kogepunktet. Kom husblas i og rør.

Pisk fløden til let skum.

Kom en spsk. flødeskum i den stuetemperede solbærsaft og rør, gentag nogle gange og bland tilsidst det hele sammen.

Hældes på lagkagebunden. Stilles på køl i minimum 3 timer, gerne natten over. Pynt med de bær du bedst kan lide og evt. karamelspåner som jeg gjorde.

For at få en pæn kant rundt, brug kageplast i den første springform med kiksebunden.