Konfektkugler med kokos, dadler og mørk chokolade

Disse  smager næsten identisk med bounty, men der er ikke tilsat raffineret hvidt sukker.

Da jeg har besluttet mig for, at skal lidt ned i vægt, har jeg prøvet at erstatte min fredagsslik og sukkertræng med en lidt sundere udgave end kage med hvid raffineret hvidt sukker og smør. Her er der kun det naturlige sukker fra dadlerne, der søder, og så selvfølgelig også fra den mørke chokolade. Man kan jo vælge at bruge en mørkere chokolade end jeg gjorde, hvis man vil være endnu mere sund 😉  De er rigtig gode som  en sundere erstatning! Der bliver ca. 25 kugler alt efter hvor store man laver dem. Mine er på størrelse med havregrynskugler.

 

Du skal bruge:


Konfektkugler:


1 ds. kokosmælk, du skal bruge ca ½ delen af den

100 g. kokosmel

1 spsk. kokosolie

1 tsk. vanilje

1 knivspids salt

150 g. 66% mørk chokolade


Pynt: 1 lille tsk. sølvfarvet pulver (kan købes i de store varehuse)


Fremgangsmåde:


Konfektkugler:


Kom først din dåse med kokosmælk på køl. Efter ca 2 timer, har den fede del af kokosmælken lagt sig øverst i dåsen og blevet lidt fast, så det nemt kan tages ud.

Tag den fede del ud af dåsen samt den med flydende del indtil dåsen er halvt fyldt. (resten kan bruges til aftensmad eller en smoothie 😉  )

Din kokosolie skal have stuetemperatur, så denne kan evt tages UD AF køleskabet samtidig med du kommer dåsen IND I køleskeabet.

Efter de ca 2 timer, kommer du alle ingredienserne, pånær chokoladen i en stavblender og blender godt. Tril eller form forsigtigt kokoskuglerne i hånden, de vil gerne smuldre, så hav tålmodighed. Kom på frys i ½ time.

Smelt chokoladen i kaffekop i micro-ovnen, husk at kikke hver 20-30. sekund. Dump en kugle af gangen ned i den smeltede chokolade og lig på bagepapir (som ligger på et skærebræt)

Kom dem på køl i 20-30 min.  og kom derefter kuglerne ned i en frysepose med en lille tsk. sølvfarvet-pulver og ryst posen, så farven fordeles på alle kuglerne. Server og spis med god samvittighed 😉