Konfektkugler med dadler, peanuts og mørk chokolade

Da jeg har besluttet mig for, at skal lidt ned i vægt, har jeg prøvet at erstatte min fredagsslik og sukkertræng med en lidt sundere udgave end kage med hvid raffineret hvidt sukker og smør. Her er der kun det naturlige sukker fra dadlerne, der søder, og så selvfølgelig også fra den mørke chokolade. Man kan jo vælge at bruge en mørkere chokolade end jeg gjorde, hvis man vil være endnu mere sund 😉  De er rigtig gode som  en sundere erstatning! Der bliver ca. 15-17 kugler alt efter størrelse.

 

Du skal bruge:


Konfektkugler:


200 g. dadler, saftige

100 g. peanuts, må gerne være de almindelige saltede.

2 spsk. peanutbutter

70 g. 66% mørk chokolade


Pynt: 1 lille tsk. Rosafarvet pulver (kan købes i de store varehuse)


Fremgangsmåde:


Konfektkugler:


Kom peanuts, dadler og peanutbutter i en stavblender og blend, til det er finthakket, virker massen tør, så kom en skefuld vand i og blend igen.

Rul kugler og smelt chokoladen i kaffekop i micro-ovnen, husk at kikke hver 20-30. sekund. Dump en kugle af gangen ned i den smeltede chokolade og lig på bagepapir (som ligger på et skærebræt)

Kom dem på køl i 20-30 min.  og kom derefter kuglerne ned i en frysepose med en lille tsk. rosa-pulver og ryst posen, så farven fordeles på alle kuglerne. Server og spis med god samvittighed 😉