Jordbærtærte – en klassiker der aldrig går af mode

Den dejligste kage, der bare smager af dansk sommer. Til ca. 6-8 personer

 

Du skal bruge:


Mørdej:


65 g. blødt smør

35 g. flormelis

125 g. mel

1 lille æg  (eller et halvt stort æg)


Mazarin-fyld:


100 g. marcipan

70 g. sukker

1 æg

40 g. grofthakkede mandler


Chokolade-ganache:


1 dl. piskefløde

200 g. mørk chokolade


Vaniliecreme:


2 dl. piskefløde

200 g. Mascarpone ost

1 spsk. citronsaft

100 g. flormelis

1 spsk. vaniliesukker


1 bakke Jordbær.


Fremgangsmåde:


Mørdej:


 Bland mel, flormelis og det bløde smør med fingrene.

Tilsæt ægget og saml dejen, lad være at ælte dejen. Kun saml den og stil den på køl (så bliver den nemmere at rulle ud lidt senere. Ca 30-40 min. på køl )

Det er nemmest at rulle ud mellem 2 stykker bagepapir. Ligges i tærteform på ca 20-22 cm. i diameter eller en kvadratisk hvis man har det på 20 x 20 cm.


Mazarinfyld:


Bland alle delene i en skål og mas det ensartet med fingerne.

Kom mazarin-fyldet ned på mørdejsbunden og fordel jævnt.

Bages ved 180 grader i 15-20 min. Til den er let gylden. Køles af.


Chokolade-ganache:


Varm fløden til kogepunktet og tag den af varmen.

Kom chokoladen i og rør til ensartet chokoladesovs. Hæld på tærten. Køl af, mens du laver vaniliecremen.


Vaniliecreme:


Pisk fløden til skum.

Bland de resterende ingredienser sammen i en anden skål og pisk helt kort.

Kom flødeskummet op i mascarpone-massen og pisk igen helt kortvarigt, så det lige akkurat bliver en ensartet masse.

Kommes i sprøjtepose, med den ønskede tyl og sprøjtes ud på tærten.

Jeg valgte at farve min vaniliecreme med pink pastafarve, dette gør man ved at lave et par pensel-striber med pastafarve i den tomme sprøjtepose, inden man kommer cremen op i den.

Pynt med jordbær og blomster, eller hvad du lige har i køkkenet, som kan pynte. Pynter du med få jordbær, så stil dem på bordet, så man kan tage ekstra til sin kage 😉