Hindbær-parfait med citron-småkage

Denne dessert var den ene ud af 3 til nytårsaften, hvor jeg lavede en tallerken med små dessert tapas. Isen er helt vidunderlig god og høstede mange roser. Der blev til 11 ret små portioner i glas. og ca 10 småkager i overskud. Småkagerne er jeg helt vilde med, de er virkelig dejlige i citron-smagen og passer rigtig godt til den fede is.

 

Du skal bruge:


Citron-småkage, 20 stk:


1 æg

125 g. sukker

40 g. finthakkede mandler

70 g. havregryn

75 g. smør

saft fra 1 citron

skal fra 2 øko citroner


Hindbær-parfait:


200 g. frosne hindbær

1 dl. sukker

1 tsk. vanilisukker

100 g. past. æggeblommer

75 g. sukker

2 tsk. vaniliesukker

2½ dl. piskefløde

Fremgangsmåde:


Citron-småkager:


Smelt smør og tag gryden af varmen

Pisk sukkeret med ægget skummende.

Riv citronerne for skal og pres saften ud af en af citronerne og kom det ned i smørret.

Bland havregryn og de finthakkede mandler med æggemassen.

Bland smørdelen med æggedelen.

Jeg kom småkagedejen i en lille sprøjtepose og pressede aflange “pølser” ud på bagepapir. Husk de smelter ned og bliver flade, så de skal have god plads.

Bages ved 180 grader i ca 10 min.


 Hindbær-parfait:


Kom hindbær, 1 dl. sukker og vaniliesukker i gryde og kog et par minutter.

Pres bærrene for saft gennem en si. Lad det køle lidt af.

Pisk fløden til skum.

Pisk æggeblommer hvide og luftige med sukker.

Vend æggeblommedelen med flødeskummet og tilsæt hindbærsaften og vend godt med dejskraber.

Jeg hældte den flydende is direkte på små glas, men skal det ikke portions-anrettes, kan det bare kommes i en plastik beholder. Stil på frys i minimum 4-5 timer. Pynt med  friske hindbær eller hvad du synes vil se pænt ud til/på og server den friske citron-småkage til.