Havregrynskager med jordbær-flødeskum

Disse kager har også rumsteret længe oppe i mit hoved. Elsker blandingen af sprødt og cremede konsistenser. Og det er en havregrynskage indbegrebet af. Først lavede jeg dem med chokolade-creme og så fik jeg lyst til en mere sommerlig udgave, da vejret har været så varmt de sidste mange dage. Denne giver 6 store eller 10 mindre havregrynskager. Synes størrelsen er bedst, når man laver 10, da de ellers bliver store og meget tunge at komme igennem, selv for en inkarneret chokoholic som mig 🙂

 

Du skal bruge:


Havregrynskager:


125 g. havregryn

75 g. blødt smør

110 g. brun farin

30 g. mel

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniliesukker

1 æg

evt. 30 g. hakkede mandler


Jordbær-flødeskum:


2 dl. fløde

170 g. jordbær

½ dl. rørsukker

2 tsk. vaniljesukker

1 spsk. citronsaft

1½ husblas


Ca. 150 g. mørk chokolade



Fremgangsmåde:


Havregrynskager:


Kom alle de tørre ingredienser i en skål.

Smelt smørret og hæld det over i den tørre del.

Rør rundt med ske til smørret er fordelt.

Kom ægget i og rør rundt med skeen igen.

Tag en teske havregrynsdej og fordel max 20 klatter på flere bageplader (evt. 7,7 og 9) og drys lidt hakkede mandler på(de flader ud og kommer til at fylde en del, så der skal være god plads imellem dem.)

Bages ved 175 grader i ca. 10-11 min. Se efter, når de er let gyldne, skal de ud. Køles af på rist.


Jordbær-flødeskum:


Kom jordbær, sukker, vaniljesukker og citronsaft en gryde og giv det et opkog på 5 min.

Kom husblas i koldt vand i 10 min.

Pisk din fløde til en let flødeskum.

Blend din varme jordbær-sovs og rør husblas ud i det. Lad det svale til stuetemperatur.

Kom en spsk flødeskum over i dine afkølede jordbær-sovs af 3 gange og vend rundt med dejskraber for hver gang. Kom til sidst den sidst flødeskum op i og vend rundt til ensartet skum. Kom i sprøjtepose med ønsker tyl. Luk ovenfor tyllen og lad den stå og stivne på køl i et par timer, så den bliver fast nok til at holde formen i havregrynskagerne.

Smelt chokoladen i en dyb tallerken i microovnen, tag den ud efter 10-20 sek. af gangen og rør i chokoladen og forsæt sådan 3-5 gange til al chokoladen er smeltet. Lad den ikke blive for varm. Pens din smeltede chokolade på indersiden af halvdelen af dine havregrynskager og på halvdelen er dem udenpå.

De skal ikke i køleskab, da de bliver helt bløde, så de er bedst samme dag. Ellers kan cremen gemmes i en pose/skål og havregrynskagerne i en kagedåse og de kan ligges sammen, når de skal bruges.