Havregrynskager med jordbær-flødeskum
Disse kager har også rumsteret længe oppe i mit hoved. Elsker blandingen af sprødt og cremede konsistenser. Og det er en havregrynskage indbegrebet af. Først lavede jeg dem med chokolade-creme og så fik jeg lyst til en mere sommerlig udgave, da vejret har været så varmt de sidste mange dage. Denne giver 6 store eller 10 mindre havregrynskager. Synes størrelsen er bedst, når man laver 10, da de ellers bliver store og meget tunge at komme igennem, selv for en inkarneret chokoholic som mig 🙂
Du skal bruge:
Havregrynskager:
125 g. havregryn
75 g. blødt smør
110 g. brun farin
30 g. mel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniliesukker
1 æg
evt. 30 g. hakkede mandler
Jordbær-flødeskum:
2 dl. fløde
170 g. jordbær
½ dl. rørsukker
2 tsk. vaniljesukker
1 spsk. citronsaft
1½ husblas
Ca. 150 g. mørk chokolade

