Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/enchokoholicsbekendelser.dk/public_html/wp-content/plugins/fresh-custom-code/bootstrap/pluginClass.php on line 65
Havregrynskager med chokolade-creme - En Chokoholic´s Bekendelser
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/enchokoholicsbekendelser.dk/public_html/wp-content/plugins/fresh-custom-code/bootstrap/pluginClass.php on line 116

Havregrynskager med chokolade-creme

Disse kager har også rumsteret længe oppe i mit hoved. Elsker blandingen af sprødt og cremede konsistenser. Og det er en havregrynskage indbegrebet af. Min chokolade-creme smager også af kaffe og er man ikke til dette, så undlader man bare kaffen i opskriften. Denne giver 6 store eller 10 mindre havregrynskager. Synes størrelsen er bedst, når man laver 10, da de ellers bliver store og meget tunge at komme igennem, selv for en inkarneret chokoholic som mig 🙂

 

Du skal bruge:


Havregrynskager:


125 g. havregryn

75 g. blødt smør

110 g. brun farin

30 g. mel

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniliesukker

1 æg

evt. 30 g. hakkede mandler


Chokolade-creme:


60 g. philadelphia ost

110 g. smør

150 g. chokolade 56%

40 g. flormelis

1/4 dl. stærk kaffe (kan undlades)


Evt. hindbær marmelade (jeg havde en rest hindbær-curd i fryseren, som jeg brugte, men det kan sagtens erstattes af marmelade eller helt undlades)



Fremgangsmåde:


Havregrynskager:


Kom alle de tørre ingredienser i en skål.

Smelt smørret og hæld det over i den tørre del.

Rør rundt med ske til smørret er fordelt.

Kom ægget i og rør rundt med skeen igen.

Tag en teske havregrynsdej og fordel max 20 klatter på flere bageplader (evt. 7,7 og 9) og drys lidt hakkede mandler på(de flader ud og kommer til at fylde en del, så der skal være god plads imellem dem.)

Bages ved 175 grader i ca. 10-11 min. Se efter, når de er let gyldne, skal de ud. Køles af på rist.


Chokolade-creme:


Pisk blødt smør, ost, kaffe og flormelis sammen til homogen masse.

Smelt chokoladen i en dyb tallerken i microovnen, tag den ud efter 10-20 sek. af gangen og rør i chokoladen og forsæt sådan 3-5 gange til al chokoladen er smeltet. Lad den ikke blive for varm.

Hæld chokolade-sovsen over i din smør/oste-del og vend rundt med dejskraber. Kom din creme i sprøjtepose med ønskede tyl og sprøjt en cirkel rundt på en havregrynskage og kom en skefuld hindbærmarmelade i midten, hvis dette ønskes. Kom en ny havregrynskage på som låg og server.

De skal ikke i køleskab, da de bliver helt bløde, så de er bedst samme dag. Ellers kan cremen gemmes i en pose/skål og havregrynskagerne i en kagedåse og de kan ligges sammen, når de skal bruges. Cremen bliver lidt hård i køleskabet, så den skal ud i god tid, før den kan sprøjtes ud på kagerne.