Flødeskumskage med jordbær og karamel

En kage der efter 1 stykke, kalder på dig igen, 1 stykke er ikke nok! Den er sød og frisk på samme tid og minder mig om sol og sommer 🙂 Der er til ca. 4-8 personer i denne portion.

 

Du skal bruge:


Kiksebund:


75 g. smør

150 g. digestive kiks


Karamel:


½ dåse kondenseret mælk.

Koges i 4 timer i dåsen. Jeg har som regel rester til at ligge, så ca. hvad der svarer til en halv dåse.

50 g. mørk hakket chokolade, kommes ovenpå karamel-laget


Flødeskumsfyld:


Ca. 10  store jordbær + 4 jordbær til pynt

10 makroner, knuste

2½ dl. piskefløde

1 tsk. vaniljesukker

10 g. hakket mørk chokolade til pynt

Fremgangsmåde:


Kiksebund:


Knus kiksene fint. I pose med hænderne eller i stavblender.

Smelt smørret.

Kom de knuste kiks i smørret og rør godt rundt.

Kom det ned i en springform med ca 18 cm-i diameter og mas det godt sammen. Stil på køl.


 Karamel:


Kog som sagt dåsen 1 dåse kondenseret mælk i 4 timer, kog gerne flere på samme tid, så du har nogle i køleskabet ved lejlighed, de kan holde sig LÆNGE.

Kom karamel på kiksebunden og drys det hakkede chokolade ovenpå.


Flødeskumsfyld:


Skær jordbærrene ud i små fine tern.

Knus makronerne i en pose, rimelig fint.

Pisk fløden til let skum. Kom jordbær og makroner og vaniliesukker ned i skummet.

Kom flødeskumsfyldet på kiksebunden med karamel og hakket chokolade og pynt med halve jordbær og lidt hakket chokolade.