Fastelavnsboller af vandbakkelse med dumlecreme

Dem her er et kæmpe hit ved min børn. En rigtig børne-fastelavnsbolle, der virkelig smager af Dumle 🙂 Der bliver ca. 10 ud af denne portion. De andre fatelvnboller med hhv. pink og hvid creme, er overskuddet fra denne kage, jeg har brugt )

 

Du skal bruge:


Vandbakkelser:


50 g. smør

1,2 dl. vand

75 g. mel

2 æg str M/L


Dumlecreme:


120 g. Dumlekarameller

1 dl. piskefløde

40 g. sukker

1 æg

30 g. mørk eller lys hakket chokolade

en knivspids salt


Fremgangsmåde:


Vandbakkelser:


Kom vand og smør i en gryde og sæt det i kog. Kom mel i og pisk til dejen slipper gryden, det må gerne “ristes”  en smule, det tager ca et par min.

Tag gryden af varmen, kom din dej i en skål og lad det køle af i 5 min.

Tilsæt nu 1 æg af gangen og pisk helt vildt! Fortsæt til dejen er glat og smidig.

Kom dejen i tyl pose og sæt nogle klatter eller gør det med en ske.

Bages ved 190 grader i ca 32 min.

VIGTIGT: Åbn ikke ovnen før de er lysebrune/brune på overfladen. Ellers falder dine vandbakkelser sammen.


Dumlecreme:


Tag halvdelen af fløden og varm til kogepunktet.

Skær dine Dumle midt over og kom i din kogende fløde. Tag gryden af varmen og rør rundt til alle Dumlerne er smeltet med fløden.

Kom din hakket chokolade over i den varme karamel og lad det smelte med.

Pisk den resterende piskefløde til skum.

Del ægget i hvide og blomme og pisk din æggehvide stiv, tilsæt sukkeret og pisk igen et par min.

Kom din blomme over i den nu lettere afkølet karamel-sause.

Vend karamel-delen med de stive æggehvider og til sidst med flødeskummet.

Stil koldt i minimum 3 timer.

Når dine vandbakkelser er afkølet skærer du dem enten halvt over og kommer Dumle-cremen i eller du bruger en sprøjtetyl og laver et hul i siden af din vandbakkelse og sprøjter det ind, således din fastelavnbolle forbliver lukket. Det er op til dig hvad du helst vil og hvad du har redskaber til. Sigt flormelis henover.