Daim is-lagkage

Dette er en is-lagkage jeg har lavet en del gange. Den er første gang smagt hos en bekendt. Så det er en ren kopi-opskrift, dog har jeg tilføjet vaniliesukker til opskriften. Den er intet mindre end genial. Alle elsker denne is-lagkage, men måske vil nogle børn gerne undgå mandel-bunden. Så bare sæt igang til næste aften med gæster 🙂

Der er til ca 8-12 mand i en islagkage. Alt efter om det er eneste dessert eller det er en del af en tapas dessert, som det var til min mand’s og min 40 års fødselsdag.

 

Du skal bruge:


Mandel-bund:


3 æggehvider

150 g. sukker

150 g. hakkede mandler


Daim is:


3 æggeblommer

100 g. sukker

2 tsk. vaniliesukker

3 dl. piskefløde

4 daim

Evt. 1 daim til pynt

Fremgangsmåde:


Mandelbund:


Pisk æggehvider stive og tilsæt sukker til kridhvid masse. Pisk gerne 3-4 min.

Vend de hakkede mandler i marengsen.

Fordel i bunden af en springform på ca 22-24 cm. i diameter og med et stykke bagepapir i bunden, smør gerne kanterne med smør/olie, så slipper bunden bedre når du skal have is-lagkagen ud af springformen.

Bages ved 170 grader i ca 30 min. Lad bunden køle helt af.


 Daim is:


Pisk fløden til skum.

Pisk æggeblommer hvid og skummende med sukker og vaniliesukker.

Hak daim chokoladen mellemgroft.

Vend æggeblommedelen med flødeskummet.

Vend det hakkede daim i og kom is-massen ovenpå din mandelbund.

Stil på frys med det samme i minimum 4-5 timer. Evt. brug en extra Daim til at hakke og pynte med ved servering. Bær vil også være lækkert til.