Chokomarengs med banan-flødeskum

Elsker marengs og denne er bare fantastisk, ikke mindst fordi den er i kombination med flødeskum, bananer og chokolade 😀 Der er til 8-12 personer.

 

Du skal bruge:


Marengs:


5 æggehvider

300 g. sukker

15o g. hakket mørk chokolade

100 g. hakkede mandler


Banan-flødeskum:


1/2 l. piskefløde

5 bananer

Fremgangsmåde:


Marengs:


Pisk æggehvider stive og tilsæt sukker til kridhvid masse. Pisk gerne 3-4 min.

Vend de hakkede mandler og det hakkede chokolade i marengsen.

Fordel på et stykke bagepapir på en stor bradepande.

Bages ved 150 grader ved 35-40 min.


 Banan-flødeskum:


Pisk fløden til skum.

Skær bananerne i skiver.

Hvis du ønsker at gøre det nemt, kommer du blot flødeskummet på marengskagen og bananer på til sidst og serveres som en stor kage.

Vil du gerne lave fine runde flødeskums-kager, tager du en rund udstikker på ca 6 cm. og stikker 16 runde cirkler ud, gerne mens kagen endnu er lidt lun, da det ødelægger dem mindre.

Med en palet løfter du forsigtigt (de vil gerne gå i stykker) 8 af dem over på det fad du vil servere dem på.

Du sprøjter fløde ud på bunden af din marengskage (eller bruger en ske), kommer bananskiver på, så fløden er dækket.

Der kommes en marengstop på og der kommes endnu et lage flødeskum på.

Pynt med endnu et lag bananer, eller blåbær, som jeg gjorde.