Chokoladeroulade med karamel-flødeskum.

Meget sød og blød roulade, der sagtens kan tåle nogle bær eller bærkompot som tilbehør til. Den er blevet til, da jeg hurtigt skulle lave en kage at tage med til kobberbrullups-sang. Karamellen havde jeg kogt i forvejen. Har altid et lille “lager i køleskabet”. Denne roulade svarer til 8-10 personer.

 

Du skal bruge:


Rouladen:


3 æg

160 g. rørsukker

25 g. kakaopulver

25 g. hvedemel

25 g. kartoffelmel

1 tsk. bagepulver


Karamel-flødeskum:


½ l. piskefløde

½ ds. kondenseret mælk

100 g. mørk chokolade


Fremgangsmåde:


Rouladen:


Pisk æg og sukker til luftig og lys masse.

Sigt kakao, bagepulver og mel i. Vend til ensartet dej.

Fordel dejen på en smør-smurt stykke bagepapir på en stor bradepande. Skal fordeles så den er ca. 1 cm. tyk

Bages ved 200 grader i ca 10 min.


Karamel-flødeskum:


Pisk fløden til skum.

Den kondenseret mælk, skal være kogt i dåsen i 4 timer, kan nemt gøres flere dage i forvejen, den skal blot stå på køl derefter.

Hak chokolden fint.

Kom den den kogte kondenceret mælk, som nu er blevet til karamel i en sprøjtepose og fordel på rouladebunden.

Kom den hakkede chokolade i flødeskummet og fordel denne på bunden også. Kom ikke flødeskum på de sidste 3 cm. i den ene ende af roulade-pladen, da fyldet skubbes ud, når du nu skal til at rulle rouladen.

Rouladen vil ikke kunne stå helt rund, da din flødeskum er en blød masse, som ikke hjælper rouladen med at holde formen.  Pynt med lidt karamel og flødeskum på toppen. Server gerne med bærsylt eller friske bær til 🙂