Chokoladeroulade med citroncreme.

Verdens nemmeste og bedste roulade <3 Denne roulade svarer til 5-8 personer.

 

Du skal bruge:


Rouladen:


3 æggeblommer

90 g. sukker

25 g. kakaopulver

1 tsk. vaniljesukker

1 knivspids salt

3 æggehvider


Citroncreme:


250 g. mascarponeost

3 spsk. flormelis

2 tsk. vaniljesukker

1 øko citron, skal og saft


Chokolade ganache:


100 g. mørk chokolade 60-70%

70 ml piskefløde

Fremgangsmåde:


Rouladen:


Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker til luftig og lys masse.

Sigt kakao og salt i.

Pisk hviderne stive.

Vend blommedelen i hviderne.

Fordel dejen på en smør-smurt stykke bagepapir på en stor bradepande. Skal fordeles så den er ca. 1 cm. tyk

Bages ved 190 grader ved 10-15 min. Den er færdig når den ved et let tryk på dejen, kommer op igen.


 Citroncreme:


 Riv alt den gule skal af citronen på det fine rivejern.

Pres halvdelen af citronen for saft.

Bland alle delene sammen.

Smøres på den afkølede rouladebund og rulles til rouladen.


Chokoladeganache:


Hak chokoladen fint.

Varm fløden til kogepunktet og tag gryden af varmen. Kom chokoladen i den varme fløde.

Rør til ensartet chokoladesause. Køl af i stuetemperatur ca. 20-30 min.

Kommes på rouladen. Den kan serveres som den er eller som jeg har gjort : med blåbær og karamel-dutter (lavet på kondenseret mælk, se opskrift på chokoladedrøm)