Chokoladekage med mangomousse og chokolade-karamel

Denne kage blev til, da jeg havde fået købt nogle mangoer, som jeg oprindeligt skulle have brugt i en salat, der alligevel ikke var blevet lavet. Og i denne kolde tid drømmer jeg om sol og sommer, og hvad var så mere oplagt end at trylle mine mangoer om til en del af en “sommerkage”,  hvor jeg i det mindste fik smagen af varmere himmelstrøg….

Det er en mini kage, hvor jeg har brugt en af mine små springforme på bare 11,5 cm. i diameter, men du kan nemt dobbelt den op. Du skal blot tænke med, at bagetiden skal  være længere. Her er til 4-5 personer

 

Du skal bruge:


Chokoladekage:


40 g. smør

75 g. rørsukker

1/4 tsk. salt

1/4 tsk. bagepulver

40 g. hvedemel

20 g. kakao

20 g. mørk hakket chokolade

1 æg


Mango-mousse:


2 husblas

250 g.  mangofrugt

40 g. sukker

2 tsk. vaniliesukker

1 dl.piskefløde


Mango-kompot:


Tag ca 1/3 del af mangokompotten og sæt til side


Chokolade-karamel:


1 husblas

1 ds. kondenseret mælk (du skal kun bruge halvdelen)

50 g. mørk chokolade

½ dl. piskefløde


Fremgangsmåde:


Chokoladekage:


Smelt smørret i gryden.

Hak chokoladen fint, og kom den op i den varme smør og rør til ensartet masse.

Pisk æg og rørsukker til lys masse.

Vend ægge-delen i chokoladen-delen.

Kom de tørre dele sammen og sigt det ned i den våde del.

Vend det godt sammen.

Kom dejen ned i smørsmurt springform på ca. 11,5 cm.

Bages i ca. 25 min. ved 175 grader. Kagen er færdig når du kan stikke en madnål ned i kagen og der ikke hænger flydende dej på den. Der må gerne være “fugtige krummer” på. Køl kagen ned.


 Mango-mousse/Mango-kompot:


Kom husblas i kold vand i 10 min.

Pisk fløden til let skum.

Hak din mango i tern og kom op i gryden med sukker og vaniliesukker. Småkog det i 5 min.

Stavblend din mangokompot. Tilsæt husblas og rør rundt. Køl det ned til ca stuetemperatur.

Tag ca 1/3 af din mango-kompot fra og bland resten med den flødeskum, du startede med at piske.

Kom din kompot på kagen og dernæst din mangomousse. Stil koldt i minimum 3-4 timer.

På billederne er der mere mousse på kagen end der er i opskriften. Jeg synes det var for meget mousse, så derfor har jeg nedjusteret opskriften en smule. Så dit lag vil blive lidt tyndere end du ser på billedet.

På billederne ser du også, at der er bittesmå mangostykker i moussen og det er fordi jeg jeg ikke har stavblendet den helt fint. Det vil jeg gøre næste gang 😉


Chokolade-karamel:


Kog din kondenseret mælk i dåsen i 4 timer. Dåsen skal lige akkurat være dækket af vand. Kom låg på og det skal bare små-simre i 4 timer. Jeg plejer altid at koge 3 dåser af gangen, da jeg bruger det til mange af mine kager og det kan holde sig meget længe i køleskabet.

Kom husblas i koldt vand i ca 10-20 min.

Varm din fløde op til kogepunktet, sluk for varmen og kom din chokolade op i fløden.Vrid din husblas og kom den op i den varme chokoladesovs. Rør til ensartet masse og kom halvdelen af din dåse med karamel over i din chokoladesovs.

Stavblend til ensartet masse. Stil på køl og når det er stivnet lidt, kommes det i sprøjtepose med den ønskede tyl og sprøjtes ud i små rosetter på den kolde kage.

Server kagen efter den har stået på køkkenbordet en 20-30 min, da kager er bedst når de ikke er helt kolde 🙂