Chokoladekage med mangocreme og chokolademousse

Efter min mening en sød, men utrolig lækker og harmonisk kage, hvor den syrlige og friske mangocreme klæder chokolade-delene rigtig godt.  Til ca- 12-14 personer.

 

Du skal bruge:


Chokoladekage:


125 g. smør

50 g. hakket mørk chokolade

3 æg

250 g. sukker

50 g kakaopulver

100 g. hvedemel

1 teske vaniljesukker

1 teske bagepulver


 Mangocreme:


200 g. mango i små tern

140 g. rørsukker

5 spsk citronsaft

2 æggeblommer

2 tsk. marizena

5 spsk piskefløde


Chokolademousse:


1 husblas

150 g mango/chili-chokolade fra Marabou Premium, evt bare alm. mørk chokolade

50 g. sukker

4 æggeblommer

3 dl. piskefløde

Fremgangsmåde:


Chokoladekage:


Smelt smør i gryde. Tag gryden af varmen.

Kom den hakkede chokolade op i den varme smør og rør til ensartet chokoladesovs.

Pisk æg og sukker sammen i et par min.

Kom chokoladesovsen i æggeblandingen og vend sammen.

Sigt de tørre ingredienser i og vend til ensartet masse.

Kommes i springform på ca 26 cm, med bagepapir i bunden og bages ved ca 20-25 min ved 175 grader. Denne kage må hellere få for lidt end for meget.


Mangocreme:


Kom Mango, sukker og citron i en gryde med låg og lad koge/simre i 5-7 min.

Stavblend de kogte mangoer.

Rør marizena med fløde og tilsæt æggeblommerne og rør rundt med ske igen.

Hæld marizena delen i den varme mango pure og rør flittigt imens det koger i 2-3 minutter, til cremen tykner godt.

Lad cremen afkøle lidt.

Brug ca halvdelen til at komme på den afkølede chokolade kage og kom resten over i sprøjtepose med den tyl i, som du ønsker at bruge.

Stil den resterende mangocreme på køl, og senere skal du bruge resten til at pynte kagen med.


Chokolademousse:


Kom husblas i koldt vand i ca 10 min.

Hak chokoladen groft.

Pisk æggeblommerne med sukker, lyst og skummende.

Pisk 2 dl. fløde til let skum.

Kom den sidste 1 dl. piskefløde i gryde og varm op til kogepunktet.

Kom den hakkede chokolade op i den varme fløde og rør til ensartet chokoladesovs.

Husblassen kommer du op i den varme chokoladesovs og rør godt rundt.

Kom dine piskede æggeblommer op i chokoladesovsen og vend godt rundt.

Kom 1 spsk. flødeskum op i din chokolademasse og gentag 3 gange, hvorefter du kommer resten af din flødeskum deri og vender til ensartet chokolademousse.

Kommes ovenpå mangocremen.

Stil på køl i ca 3 timer. Pynt herefter din kage som du lyster med resten af din mangocreme og evt. lidt frysetørret hindbær.