Chokoladedrøm med hindbærskum.

Denne kage svarer til 8-14 personer, alt efter hvor grådig eller kagesulten man er 😉 PS. den gør dig afhængig!

 

Du skal bruge:


Brownie:


125 g. smør

50 g. hakket mørk chokolade

3 æg

250 g. sukker

50 g kakaopulver

100 g. hvedemel

1 teske vaniljesukker

1 teske bagepulver


 Saltkaramel:


1 ds. kondenseret mælk. Skal i gryde lige akkurat dækket med vand og koge/simre under låg i 4 timer.

½ teske salt, røres i den færdige karamel. Karamellen smøres på den afkølede brownie inden hindbærskummet.


Hindbærskum:


300 g hindbær

1 dl. sukker

1 teske vaniljesukker

1 spsk. vand

3 dl. piskefløde

3 blade husblas (i koldt vand i 10 min)

Evt. friske hindbær og sølvstøv

Fremgangsmåde:


Brownie:


Smelt smør i gryde. Tag gryden af varmen.

Kom den hakkede chokolade op i den varme smør og rør til ensartet chokoladesovs.

Pisk æg og sukker sammen i et par min.

Kom chokoladesovsen i æggeblandingen og vend sammen.

Sigt de tørre ingredienser i og vend til ensartet masse.

Kommes i springform på ca 26 cm, med bagepapir i bunden og bages ved ca 20-25 min ved 175 grader. Denne kage må hellere få for lidt end for meget.


Hindbærskum:


Kom bær, sukker, vand og vaniljesukker i en gryde med låg og lad koge/simre i 5 min.

Hæld blandingen i en si over en skål og pres sien for alt saften.

Vrid husblasen for vand og kom den op til den varme hindbærsaft, rør rundt.

Pisk fløden til en blød skum. Kom en god skefuld skum over i hindbærsovsen. Gentag et par gange og du kan vende resten af skummet over i hindbær-delen med en dejskraber.

Kom skummet over i sprøjtepose med den tyl i, som du ønsker at bruge.

Stil på køl i 2-3 timer, til skummet har sat sig og er klar til at blive sprøjtet på kagen.