Chokolade-lagkage med hvid mousse og mandelkrokant
Mega lækker lagkage, som blev til, fordi jeg skulle afholde bestyrrelsesmøde og formanden forventede der blev serveret kage af kagebloggeren. Denne skal helt sikkert prøves af med andre cremer, syltetøj og mousser. Der er til ca 10 personer.
Du skal bruge:
Chokoladekage:
150 g. smør
5 tsk. instant kaffe
120 ml. vand
340 g. sukker
6 tsk. solsikkeolie
½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
220 g. hvedemel
35 g. kakao
150 g mørk chokolade, hakket
3 æg
100 ml. kærnemælk
Hvid chokolade-mousse:
6 husblas
200 g. hvid chokolade
6 dl. piskefløde
6 store spsk. kogt kondenseret mælk
Mandelkrokant:
100 g. mandler, smuttede
150 g. sukker
1 tsk. vaniliesukker
Chokoladeganache:
1/4 dl. fløde
50 g. smør
100 g. mørk chokolade
Iøvrigt:
150 g. Boysenbær syltetøj (evt anden syltetøj)


