Cheesecake med jordbærsauce

Dette er verdens bedste cheesecake hvis du spørger min mand. Den er super nem og tager ikke lang tid at lave. Der er til ca 8 personer.

 

Du skal bruge:


Kiksebund:


100 g. smør

220 g. digestive kiks


Cheese-fyld:


1/4 l. piskefløde

100 g. Philadelphia neutral ost

 250 g. Mascarpone ost

2 tsk. vaniljesukker

Saft fra ½ citron

100 g. flormelis


Jordbærsauce:


250-300 g jordbær, gerne frosne

saft fra ½ citron

70 g. sukker

1 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde:


Kiksebund:


Knus kiksene fint. I pose med hænderne eller i stavblender.

Smelt smøret.

Kom de knuste kiks i smøret og rør godt rundt.

Kom det ned i en springform med ca 22-24 cm-i diameter og mas det godt sammen. Stil på køl.


 Cheesecake-fyld:


Pisk fløden til skum.

Bland philadelphia, mascarpone, flormelis, citronsaft og vaniljesukker. Pisk kortvarigt. (15 sek.)

Bland ostedelen med flødeskummet og pisk igen kortvarigt.

Kom fyldet på kiksebunden.


Jordbærsauce:


Kom alle dele i en gryde og lad det koge i 3-4 min.

Lad det køle lidt af og stavblend. Stil på køl.

Efter ca 2 timer er kagen og jordbærsaucen klar til servering. Du kan pynte med jordbærsaucen på kagen og/eller komme i enskål, så man selv kan komme på. Jeg gjorde begge dele. Hvis du pynter med linier/streger, så kom saucen i en posen, hvor du klipper et lille hul i hjørnet af posen og dekorerer.