Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/enchokoholicsbekendelser.dk/public_html/wp-content/plugins/fresh-custom-code/bootstrap/pluginClass.php on line 65
Cheesecake med jordbærsauce - En Chokoholic´s Bekendelser
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/enchokoholicsbekendelser.dk/public_html/wp-content/plugins/fresh-custom-code/bootstrap/pluginClass.php on line 116

Cheesecake med jordbærsauce

Dette er verdens bedste cheesecake hvis du spørger min mand. Den er super nem og tager ikke lang tid at lave. Der er til ca 8 personer.

 

Du skal bruge:


Kiksebund:


100 g. smør

220 g. digestive kiks


Cheese-fyld:


1/4 l. piskefløde

100 g. Philadelphia neutral ost

 250 g. Mascarpone ost

2 tsk. vaniljesukker

Saft fra ½ citron

100 g. flormelis


Jordbærsauce:


250-300 g jordbær, gerne frosne

saft fra ½ citron

70 g. sukker

1 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde:


Kiksebund:


Knus kiksene fint. I pose med hænderne eller i stavblender.

Smelt smøret.

Kom de knuste kiks i smøret og rør godt rundt.

Kom det ned i en springform med ca 22-24 cm-i diameter og mas det godt sammen. Stil på køl.


 Cheesecake-fyld:


Pisk fløden til skum.

Bland philadelphia, mascarpone, flormelis, citronsaft og vaniljesukker. Pisk kortvarigt. (15 sek.)

Bland ostedelen med flødeskummet og pisk igen kortvarigt.

Kom fyldet på kiksebunden.


Jordbærsauce:


Kom alle dele i en gryde og lad det koge i 3-4 min.

Lad det køle lidt af og stavblend. Stil på køl.

Efter ca 2 timer er kagen og jordbærsaucen klar til servering. Du kan pynte med jordbærsaucen på kagen og/eller komme i enskål, så man selv kan komme på. Jeg gjorde begge dele. Hvis du pynter med linier/streger, så kom saucen i en posen, hvor du klipper et lille hul i hjørnet af posen og dekorerer.