Brownie med orangechokolade-mousse

Virkelig lækker intens chokolade nydelse. Passer til ca. 8 personer.

 

Du skal bruge:


Brownie:


70 g. smør

170 g. rørsukker

1/4 tsk. salt

1/4 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniliesukker

35 g. hvedemel

20 g. kakao

115 g mørk chokolade, hakket

3 æg


Orangechokolade-mousse:


1½ husblas

100 g. mørk orangechokolade

2,5 dl. piskefløde

2 æggeblommer

20 g. rørsukker

Fremgangsmåde:


Brownie:


Smelt smørret i gryden.

Hak chokoladen fint, og kom den op i den varme smør og rør til ensartet masse.

Pisk æg og rørsukker til lys masse.

Vend ægge-delen i chokoladen-delen.

Kom de tørre dele sammen og sigt det ned i den våde del.

Vend det godt sammen.

Kom dejen ned i smørsmurt springform på ca. 20 cm.

Bages i ca. 35 min. ved 170 grader. Kagen er færdig når du kan stikke en madnål ned i kagen og der ikke hænger flydende dej på den.


 Orangechokolade-mousse:


Kom husblas i kold vand i 10 min.

Pisk 1,5 dl fløde til let skum.

Pisk æggeblommer og rørsukker godt sammen. Vend æggedelen og skum sammen.

Hak chokoladen fint.

Varm den resterende fløde til kogepunktet og tilsæt den hakkede chokolade.

Rør rundt med ske til ensartet masse.

Vrid husblas og kom den i den lune chokoladesovs, rør godt rundt.

Kom en skefuld flødecreme i den lune chokoladesovs af et par gange og til sidst bland det hele sammen.

Stilles på køl et par timer.

Når kagen er afkølet og moussen har sat sig, kommer du mousse på med sprøjtepose og tyl.

Pynt med hvad end du har lyst til 🙂