Blondie med sommerskum

Denne kage svarer til 9 pers. Dejlig sommerfrisk med perfekt konsistens i bunden. Denne er døbt blondie og er brownien’s lyse lillesøster, lavet på hvid chokolade.

 

Du skal bruge:


Blondie:


150 g. hakket hvid chokolade

110 g. smør

75 g. rørsukker

2 æg

60 g. hvedemel


 Jordbær-rabarber skum:


250 g. jordbær

100 g. rabarber i 1-2 cm lange stykker

90 g. sukker

2 tsk. vaniliesukker

2 dl. piskefløde

2 husblas


Fremgangsmåde:


Blondie:


Smelt smør i gryde. Tag gryden af varmen.

Kom den hakkede chokolade op i den varme smør og rør til ensartet chokoladesovs.

Pisk æg og sukker sammen i et par min.

Kom chokoladesovsen i æggeblandingen og vend sammen.

Sigt melet i og vend til ensartet masse.

Kommes i bagepapirs-beklædt kvadratisk bradepande på 20 x 20 cm.Bages ved ca 20-25 min ved 175 grader.


Jordbær-rabarber skum:


Kom husblas i koldt vand i 10 min.

Kom bær, rabarber, sukker og vaniljesukker i en gryde med låg og lad koge/simre i 10 min.

Hæld blandingen i en si over en skål og pres sien for alt saften.

Vrid husblasten for vand og kom den op til den varme saft, rør rundt.

Pisk fløden til en blød skum. Kom en god skefuld skum over i jordbær-rabarber-saften. Gentag et par gange og du kan vende resten af skummet over i saft-delen med en dejskraber.

Kom skummet over i sprøjtepose med den tyl i, som du ønsker at bruge.

Stil på køl i 2-3 timer, til skummet har sat sig og er klar til at blive sprøjtet på kagen.

Drys evt. med mørk småt-hakket chokolade.