Banan-karamel-flødeskumskage.

Denne kage blev til, da der skulle laves en dessert til nogle venner der kom på besøg. Jeg har længe haft lyst til at kombinere banan med karamel. Min ene datter elsker karamel, den anden elsker flødeskum og så blev denne født. Der er til ca. 10 personer.

PS. man kan udelukke makronerne, hvis man ikke er til dem, eller hvis man ikke ønsker kagen for sød.

 

Du skal bruge:


Kiksebund:


100 g. smør

250 g. digestive kiks


Karamel:


1 dåse kondenseret mælk.

Koges i 4 timer i dåsen.

100 g. mørk hakket chokolade, kommes ovenpå karamel-laget


Flødeskum-bananfyld:


3 bananer

50 g. knuste makroner

4 dl. piskefløde


Pynt: Jeg brugte små marengskys, sukkerkugler og guldstøv. Men pynt som du har lyst til eller med det du nu har liggende 🙂

Fremgangsmåde:


Kiksebund:


Knus kiksene fint. I pose med hænderne eller i stavblender.

Smelt smørret.

Kom de knuste kiks i smørret og rør godt rundt.

Kom det ned i en springform med ca 24 cm-i diameter og mas det godt sammen. Stil på køl.


 Karamel:


Kog som sagt dåsen 1 dåse kondenseret mælk i 4 timer, kog gerne flere på samme tid, så du har nogle i køleskabet ved lejlighed, de kan holde sig LÆNGE.

Kom karamel på kiksebunden og drys det hakkede chokolade ovenpå.


Flødeskum-bananfyld:


Skær bananerne i små tern.

Knus makronerne i en pose/stavblender, rimelig fint.

Pisk fløden til let skum. Kom makroner ned i skummet, dernæst bananerne.

Kom flødeskumsfyldet på kiksebunden med karamel og hakket chokolade og pynt som du har lyst.