Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/enchokoholicsbekendelser.dk/public_html/wp-content/plugins/fresh-custom-code/bootstrap/pluginClass.php on line 65
Bailey-chokolade kage - En Chokoholic´s Bekendelser
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/enchokoholicsbekendelser.dk/public_html/wp-content/plugins/fresh-custom-code/bootstrap/pluginClass.php on line 116

Bailey-chokolade kage

Kan bare sige: Glæd jer! MUMS den er lækker! Eneste minus: Man bliver tyk af den, i hvertfald hvis du spiser den selv 😉 Og måske lidt fuld 😉 Kagen blev til, da jeg skulle lave en lækker chokoladekage til min kollega’s bryllup. Der er til ca 16-20 personer

 

Du skal bruge:


Bailey-chokolade kage:


400 g. hvedemel

440 g. sukker

120 g. kakao

3 tsk. bagepulver

1 tsk. salt

3 tsk. vanillesukker

200 g. Smeltet smør

2½ dl. mælk

1 dl. kærnemælk (kan evt. erstattes af alm. mælk, jeg brugte det blot, da jeg havde en rest)

2½ dl. Bailey

2½ dl. kogende vand

3 æg


Bailey/chokolade-lag


1 ds, kondenseret mælk

3/4 dl. Bailey

180 g. mørk chokolade


Kakao-Bailey creme:


4 dl. piskefløde

½ dl. Bailey

90 g. flormelis

15 g. kakaopulver

1 tsk. vaniliesukker


Pynt: med jordbær


Fremgangsmåde:


Selve kagen:


Bland alle de tørre ingredienser i en skål.

Bland dernæst alle de våde ingredienser i en anden skål, pånær det kogende vand.

Hæld de tørre ingredienser i skålen med den våde del og pisk i 2 min. med elpisker. Tilsæt det kogende vand og pisk i et par minutter mere.

Kom i springform på 28 cm.

Bages ved 150 grader i ca 1 time og 10 min. Stik nål i og kagen er færdig når der ikke hænger dej på.

Køles herefter ned til stuetemperatur, hvorefter der stikkes ca 15-20 dybe huller med feks. skaftet fra en trægrydeske (ca 1 cm. i diameter)


Bailey/chokolade lag:


Varm den kondenseret mælk op i gryde, til næsten kogepunktet.

Tilsæt Bailey og rør.

Tilsæt hakket chokolade og tag gryden af varmen.

Rør til du har en ensartet masse.

Fordel på kagen og lad det “stivne”.


Kakao-Bailey creme:


Bland alle delene i en skål og pisk med elspisker i ca 1-2 min. til cremen har en fast konsistens.

Kom cremen i en sprøjtepose, med den ønskede tyl og dekorer kagen med cremen.

Slut evt med pynt fra bær eller hvad du lige har liggende af kage-pynt 😉