Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/enchokoholicsbekendelser.dk/public_html/wp-content/plugins/fresh-custom-code/bootstrap/pluginClass.php on line 65
Anmeldelse af en fuldstændig fantastisk bog! - En Chokoholic´s Bekendelser
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/enchokoholicsbekendelser.dk/public_html/wp-content/plugins/fresh-custom-code/bootstrap/pluginClass.php on line 116

Anmeldelse af en fuldstændig fantastisk bog!

Jeg er netop blevet færdig med “Pigen med de syv navne” af Hyeonseo Lee og er blæst bagover af beundring over, hvor meget styrke et menneske kan samle i sig selv. Jeg er rørt til tårer over, hvad den nordkoreanske befolkning må gennem af grusomheder. Og så er jeg blevet et meget mere vis og klogt menneske på hele Nordkorea’s situation og historie. En bog der er intet mindre end fantastisk, på trods af den også er utrolig hård.

Bogen handler om en ung kvinde fra Nordkorea, som flygter ud af landet som 17 årig og hun beskriver tiden inden hun flygter og dernæst hele hendes flugt igennem flere år, hvor hun må skifte identitet undervejs, for at komme til at leve i fred, uden at være et jaget dyr hele tiden.

Hyeonseo er en pige som vokser op i en af de bedre familier i Nordkorea i 80’er og 90’erne, dvs de havde adgang til nogenlunde beboelige huse og de oplevede ikke hunger på samme måde, som mange af deres landsmænd gjorde i 90’erne, hvor over 1 million nordkoreanere døde af sult.

Bogen giver en insider viden om Nordkorea, som man næsten kun tror, kan ske i de ondeste mareridt. Nordkorea er et diktatorisk land med en meget undertrykt og hjernevasket befolkning. Der er ingen frihed til det enkelte menneske og man bliver overvåget stort set alle timer i døgnet. Man bliver tvunget til at anmelde hinanden, hvis nogen ser noget mistænkeligt, som f.eks. at have en vestlig genstand hjemme ved sig eller have vestligt musik i sit hjem. Man skal have billeder af den store leder og hans søn hængende i det rum man befinder sig mest i, og 1 gang om ugen inspiceres hjemmet og billederne, for at se, om de bliver holdt pæne og rene. Straffen er stor, hvis ikke det bliver gjort efter foreskrifterne.  Der er offentlige henrettelser, som man er tvunget til at overvære. Man bliver opdraget til at holde en maske oppe og lyve om alting, for at overleve i Nordkorea. Og måske lige præcis derfor overlever Hyeonseo også hendes lange seje flugt fra hendes hjemland som hun både elsker og hader. Hun kommer igennem et utal af barske ting, et ubeskrivelig psykologisk pres og et stort afsavn inden hun efter ca 12 år bliver et helt frit menneske.

I starten af bogen får man noget historie fra landet og hvordan samfundet er skruet sammen og da Hyeonseo en dag flygter, kommer man på en rejse igennem Kina, hvor hun hele tiden må leve undercover og med falske papirer. Den nordkoreanske befolkning er et jaget folkefærd i Kina, da det ikke er tilladt at flytte ud af landet og det kinesiske politi er forpligtet til, at sende alle nordkoreanere tilbage, hvis de opdager deres virkelige identitet. At blive sendt tilbage til landet efter en flugt, er med døden til følge eller endnu værre: at hele ens familie bliver sendt i livslang arbejdslejr (svarende til KZ lejre under 2. verdenskrig). Flugten igennem og videre ud af Kina er også beskrevet, samt hvordan hun bagefter skal have sin mor og bror smuglet ud af Nordkorea efter hun selv er nået ud i friheden.

Bogen er så fantastisk, på trods af den grusomhed som også er beskrevet, fordi den vidner om menneskets ukueligehed og overlevelsesinstinkt.

Den er fantastisk, fordi den giver befolkningen i resten af verden, mulighed for at opdage, hvad der sker i Nordkorea, således Den nordkoreanske befolkning måske engang kan befries for den diktatur, som finder sted nu.

Den er fantastisk, fordi den sætter ens eget liv i perspektiv og får en til at sætte endnu mere pris på demokrati og det frie liv, der leves i vesten.

Jeg bukker mig i støvet for Hyeonseo og de andre nordkoreanere, som får modet til at flygte, står igennem forfærdelige strabadser og vover deres eget liv, for at gøre opmærksom på hvad der sker i deres land.

Efterlad en kommentar%d bloggers like this: