Så har jeg været på weekend tur. I sommerhus ved Øjesø. Det hyggeligste lille hus i så fin og flot en skov. En fødselsdagsgave fra en veninde. Det har været en dejlig weekend, med mange gode snakke og god mad.

En weekend der har fået sat mine tanker i gang. Helena er nemlig en kvinde, der kan få en til at tænke og reflektere over sit eget liv og de valg vi træffer.

Bla. faldt snakken lørdag aften, efter en dejlig omgang tapas, på økonomi og drømme. Drømme og ambitioner med livet. Og hvordan økonomien skal passe ind. Lige nu har vi en Maja, der skal have hjælp til at komme ud af hendes angst, noget der er vigtigt for os at priortere. Derudover vil Carsten og jeg gerne, når Maja’s angst er bearbejdet og min flyskræk ligeså, gerne ud på en lang rejse som familie. Altsammen noget vi skal spare op til.

Jeg sad og fortalte H hvordan jeg synes det var svært at sætte vores forbrug ned og fakta er, at vores rådighedsbeløb hver måned var brugt rub og stub.

Jeg er HELT MED PÅ, at jeg kan sætte mit forbrug af tøj og nips ned. Men H gjorde mig opmærksom på, hvordan hun så vi levede. Hun synes der var råd til meget sus og dus hjemme ved os. Dvs. muslibarer i madpakken, blåbær og mandler på sin skyr og andre delikatesser, hjemmelavede kager med dyre ingredienser osv. Ting jeg måske tager for givet, at det hører sig til.

Og ja ingen tvivl om vi kunne spare penge, hvis vi ikke købte den “luksus”. Men den “luksus” er vigtig for mig. Nogle priorterer et par eller 3 flasker rødvin i weekenden, andre priorterer 20 smøger hver dag, og jeg priorterer blåbær på min skyr og muslibarer til ungernes madpakke.  Livet er en stor priortering. Og som jeg sagde til H; så er livet for kort til billig pålæg, der smager af plastik. Det kan lyde vældig arrogant ja, for ikke alle har råd til ( eller priorterer ikke) slagter-pålæg. Men det har intet med arrogance at gøre. Det har noget at gøre med, hvad jeg vil have ud af livet. Og jeg vil have kvalitet og nydelse.

Kvalitet og nydelse er for mig, bla. god mad. Jeg er klar over, at hvis jeg gerne vil have råd til min lange rejse, så ville opsparingen gå hurtigere, hvis jeg forsøgte at NØJEDES, men det ønsker jeg ikke. Jeg ønsker ikke, at min hverdag bliver mindre god på madfronten, fordi jeg skal ud at rejse, så hellere spare op i længere tid. FORDI jeg vil nyde alle 12 måneder om året. Om 30 år, er det ikke ferierne der vil fylde mest i mine minder, det er vores hverdag. Ferierne vil uden tvivl også blive husket, som noget fantastisk og ekstra ordinært, men når du spørger voksne, hvordan de husker deres barndom, så er det ikke ferierne der fylder, det er hverdagen.  Derfor skal hverdagen ikke blive for sur, den må gerne peppes lidt op med delikatesser og “spændende madpakker” (findes de?), hvis du spørger mig.

Men H kan spørge så man alligevel tænker sig om, og det er skide sundt. At reflektere over livets priorteringer.

Og ja man kan ikke få både i pose og sæk, er der et ordsprog som hedder, så jeg tager 3/4 i pose og 1/4 i sæk 😉

Hvordan er jeres priorteringer??

God weekend derude og Helena Tak for en dejlig weekend. Du er super selskab 🙂