Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/enchokoholicsbekendelser.dk/public_html/wp-content/plugins/fresh-custom-code/bootstrap/pluginClass.php on line 65
juli 2017 - En Chokoholic´s Bekendelser
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/enchokoholicsbekendelser.dk/public_html/wp-content/plugins/fresh-custom-code/bootstrap/pluginClass.php on line 116
20622742_474320432930535_875448989_o

Sommerferie i Italien og Danmark

Den første uge i sommerferien tilbragte vi jo i Østrig. En virkelig skøn ferie, som blev afløst af endnu en dejlig ferie. Den her gang udelukkende en bade- og spis-pizza-ferie. Der var kun kulturelle indput i form af ture til Grado, som var nærmeste by, 6 km fra vores campingplads. Vi lå på en plads der hedder Villagio Europa Grado. En lækker plads, som vi varmt kan anbefale. Den er mellemstor og med et rigtig godt poolområde og sjove aktiviteter i havet, som vi ikke har set andre steder før.

Vi har tidligere været på Sant Angelo og Pra Del Torri, som også er pladser vi synes rigtig godt om. Pra Del Torri er en kæmpestor plads med et kæmpe udbud af aktiviteter og pools. Fed plads. Sant Angelo, mindre/mellemstor plads, super hyggelig og rigtig god til børn under 7 år. Synes vi.

Men i år blev det altså Europa Grado og det var SÅ skønt. Vi fik det mest moderne og lækre mobilehome og alting var i nær gå-afstand, supermarked, pool område og strand.

Som de andre år vi har været afsted på camping, kommer børnene hurtigt til at lære nye børn at kende og det samme gør vi voksne. I år mødte vi en rigtig sød familie fra Brøndby. De har 2 børn på hhv. 7 og 12 år.  Deres datter på 7 og vores Merle faldt fuldstændig i hak. Det var nærmest “kærlighed ved første blik”. De blev “bedste venner” i løbet af ugen og var uadskillige.

Selvom jeg fik mindre tid med Merle, så varmer det meget, at se sin datter nyde et andet barns selskab så meget, som hun gjorde.

Maja fandt selvfølgelig også veninder dernede og havde en masse sjov og gøgl med dem. Hun er kommet i alderen, hvor hun synes jeg er lidt pinlig at have med på slæb. På et tidspunkt da hun skulle mødes med dem, kom jeg over til dem og sagde hej, hvorpå Maja hvisker til mig; om jeg ikke vil være sød og gå tilbage til Far……. Så blev man lige placeret på en anden række… Jeg ved jo, at det ikke bliver den sidste gang det sker. Det er lidt mærkeligt, sådan at blive visiteret væk, men det er også en god følelse, at se at ens datter gerne vil være selvstændig.  Overvejer seriøst at få nr. 3, bare for at føle mig lidt ung igen  😀 😀

Vi fik også besøg fra Danmark på Europa Grado. Vores gode venner, boede nemlig på en campingplads kun 20 km fra os, så dem var vi så heldige at se hele to gange.

Efter Italien havde vi 2 uger på arbejde igen og så ferie igen herhjemme i uge 30.

Ferien startede med besøg på Sjælland ved dejlige venner. Vi hyggede og blev forkælet og tog i Tivoli og nød det fuldt ud. Simpelthen fantastiske mennesker at være sammen med.

Om søndagen drejede vi ind forbi “Brøndby-genserne” og Merle fik et gensyn med “hendes” Julie og resten af familien. Det var et hyggeligt gensyn for os alle.

Hjem til Viborg og lave næsten ingenting i 3 dage, hvorefter min storesøster, Ivan og nevøer kom torsdag formiddag til besøg med overnatning. Bare familiesamvær når det er bedst og med tur til Tivoli Friheden i Århus om fredagen, hvor vi sluttede af med koncert med Mads Langer.

Synes lige I skal se hvordan det ser ud for en på 1,6o m., når hun går til koncert og ikke løfter kameraet op i luften 🙁 : Næste gang tager jeg en skammel med 😛

 

Nu er ferien slut for den her gang og vi kan vente ca 2½ måned på en ny ferie. Jeg ELSKER ferier (hvem gør ikke det) og ville ønske man kunne holde ferie halvdelen af året…. Ja ja man har vel lov at drømme… 🙂

20562941_474344062928172_598221164_n

Bilferie til Østrig, store oplevelser og massiv billedspam! :D

Er hjemvendt fra sommerferie. En af den slags ferier man ikke vil hjem fra. Havde jeg kunne slippe af sted med det, havde jeg gemt hele familien på bunden af poolen, ligesom i reklamerne.

Vores ferie havde vi i år valgt at dele op, på den måde at vi havde en “aktiv” ferie i Østrig den første uge og dernæst en badeferie i Italien i 2. uge. En kombinations-ferie. Fuldstændig ideelt, viste det sig.

Det var fedt med nye oplevelser og indtryk af et nyt land. Østrig er jo et fantastisk smukt land. Sound of Music lyver ikke. Naturen skal opleves, mine billeder kan kun fortælle en brøkdel af den virkelige oplevelse, som det var at stå ved bjergsøer, grønne enge, vandløb og bjerge i massevis.

Og selvom Østrig ikke lyder særlig eksotisk, så er det absolut ikke et kedeligt land. Og vi havde i år brug for andet end sol-og badeferie. Østrig var et perfekt match til os. Og så gjorde det absolut ikke turen mindre god, at vi rejste med nogle rigtige gode venner og deres børn. Ungerne hyggede max og det samme gjorde de voksne 🙂

Som vennepar afsted på ferie sammen, lærer man nye sider af hinanden, fordi man er så meget sammen og det er både på godt og ondt. Kunsten er kunne snakke om, hvordan vi hver især oplever de forskelle der er i vores familier. Og anerkender og accepterer, at vi alle er forskellige. Og den slags åben snak kunne vi tage med Thomas og Helena. Og det bragte os faktisk tættere sammen.

I Østrig oplevede vi mange ting. Vi var oppe at se verdens største isgrotte i toppen af et bjerg. Vi måtte ikke tage billeder derinde, men det var en flot oplevelse. Og meget klaustrofobisk. Man bliver lukket ind i en grotte, hvor der bare er is overalt og en trappe, der bare går op, op, op. 750 trappetrin op og 750 trappetrin ned. Der er bælgmørkt og hele gruppen der bliver lukket ind får udleveret 6-8 lanterner. Engang imellem lyser guiden isgrotten op med en ildsnor, når der er noget særligt vi skulle se. Vi var lukket inde i grotten i 70 min. Det var en guidet tur og man kunne ikke bare komme ud, hvis man ikke lige gad mere. Der var 0 grader i grotten. Heldigvis havde vi forberedt os på kulde og havde taget langærmet på og regntøj, men det var ikke helt nok og tennisskoene vi havde på, holdte heller ikke helt kulden ude.

Men turen op til grotten var intet mindre end fantastisk. Og det hele værd! På trods af min højdeskræk blev udfordret.

 

Derudover prøvede vi at kælke på rutchebane ned af et bjerg ved et mindre udendørs aktivitetsted. Jeg blev dog nede på jorden med Helena, da højden ikke tiltalte os…

High robe climbing for Carsten og Maja. Og resten af de store børn. Maja var fuldstændig i sit es 😀 Merle og Ida-Line var ikke store nok til at prøve, så de kom på Månetur med fritgående køer med deres mødre, mens de store klatrede i reb i træerne.

Tur til Salzburg, hvor vi bla. så en meget smuk kirke og et konditori med de ægte Mozart kugler. MUMS!

 

Gåtur med madpakker rundt om bjerg-sø, med den smukkeste udsigt man kan tænke sig.

Tur til Østrigsk ældste middelalder-borg. Virkelig endnu en fed oplevelse, som blev afsluttet med et ørne-show.

 

Og bare  pool-sjov og afslapning ved vores lejligheder.

 

Østrig kan anbefales på det varmeste.